Af Michael Bonnevie

 

Dagen var plottet ind og fotogrejet var støvet af, for nu var der Fastelavn på Bryggen..

Sidste år, var jeg på Prags Boulevard, og se de festlige fastelavnsløjer, med en masse glade børn og voksne, -så derfor var forventningen stor, da jeg nu skulle på Bryggen og skyde lidt billeder af halløjet..

Da jeg kom derned, gik jeg først lidt rundt for at se hvor der skulle slåes katten af tønden, men umiddelbart var der udenfor Kulturhuset ikke meget der tydede på, at der overhovedet skulle være noget? Jeg gik indenfor, og fandt ud af, at det åbenbart plejede at blive holdt indendørs.. Nå ja, det er vel også godt nok tænkte jeg, og satte mig for at spørge en pige i døren, om jeg måtte komme ind og tage lidt billeder. Jeg blev henvist til en anden pige, som skulle træffe beslutningen.

Fra første moment kunne jeg godt se at det var op ad bakke. Der var ikke det der ikke var galt, og hun kunne ikke tage ansvaret for at jeg tog billeder af børnene? og meget mere. Hvad havde hun regnet med? At billederne skulle bruges i lyssky øjemed? Jeg nævnte tilmed, at jeg kom fra lokalarkivet, og havde min gang i huset. Hun sagde at jeg godt kunne tage et par oversigtsbilleder, men hvis jeg ville tage billeder af de udklædte børn, så skulle jeg spørge forældrene. Fair nok, men i disse tider, har alle jo mobiltelefoner med kamera og så videre, og der er ikke den der ikke står og tager billeder eller filmer, så der har jeg svært ved at tro på, at de enkelte indhenter tilladelse til at fotografere hos den eller dem der kommer med på billederne?

Jeg syntes bare, at det kunne være sjov for folk, at kunne gå ind her på GD, og se nogle ordentlige billeder af deres fastelavns udklædte børn, i stedet for de sædvanlige grynede mobilfotos som man typisk ser. Jeg havde overhørt hendes argumenter og gjort hvad der passede mig, hvis det havde været holdt udendørs, -selvom jeg bagefter godt kunne se, at det jo var et offentligt arrangement, og at det derfor er tilladt at tage billeder som man vil. Hvis folk ikke vil være på mine fotos, så skal de henvende sig til mig, og bede om at blive fjernet, ellers er der ifølge loven, ikke noget at komme efter! Jeg ved godt, at jeg bevæger mig i en gråzone, når jeg går rundt og tager billeder, men jeg mener også, at jeg godt kan skelne imellem, om folk bliver udstillet i uønskede situationer eller ej. Det er faktisk uhyre sjældent (har oplevet det 1 gang) at folk bliver sure, eller frabeder sig at komme med på mine billeder.

Lidt om lovgivningen på området

Jeg gad ikke diskussionen, og gik min vej!

Jeg var noget irriteret, men syntes alligevel at jeg måtte få det bedste ud situationen, og besluttede mig for at gå en tur rundt på mit kære Islands Brygge, og se om jeg kunne lave lidt billeder. De sidste par år, har jeg gået turen mange gange, så nu er det efterhånden ved at være temmelig vanskeligt, at finde nye interessante motiver. Jeg ved ikke om det lykkedes, men i det mindste var tordenskyen over mit hoved forsvundet, -efter en lille times hyggelig slentretur på Bryggen.

Her er vi ved Havnefronten, med Kulturhuset i ryggen.

detaljetur-paa-islands-brygge-2016-1

Igen ved havnefronten, men med kig i mod Sydhavnen og Fisketorvet. Den nye cykel og gangsti er flittigt benyttet, dog undrer det mig at den er ensrettet? Det ville da have været smart, at lave den sådan, at man kunne køre i begge retninger, i stedet for som nu, hvor man skal ud på vejen, for at køre modsat? Der er jo plads nok! Man kan se at vejen er opdelt med en stribe, men det er for fodgængere på den ene side og cykler på den anden? Underligt, da der er oceaner af plads i hver side af vejen?

detaljetur-paa-islands-brygge-2016-8

Et udsnit af muren, hvorpå kranerne kørte i ‘gamle dage’ Man har langs havnen, valgt at lade forskellige ting fra den ‘gamle’ havn stå, som en reminder om hvordan der engang så ud. Har man ikke oplevet det ved selvsyn, så vil ruin resterne næppe gøre meget for at fortælle historien, -men det er bedre end ingenting..

detaljetur-paa-islands-brygge-2016-5

Nok en af de sidste gamle bygninger på det indre Bryggen. Her holder Københavns Hestedrosche til. Nok kun et spørgsmål om tid, førend det må vige pladsen for nyt byggeri.

detaljetur-paa-islands-brygge-2016-18

Foran Kulturhuset, står der 2 rækker med elcykler. Jeg ved ikke hvor meget de bliver benyttet? men jeg kan meget godt lide ideen.

detaljetur-paa-islands-brygge-2016-25

Relaterede fotos: