juni 14, 2024

Amager fælled foråret 2020

Af Michael Bonnevie

 

Amager fælled foråret 2020, og vejret er helt i top! Jeg har som mange andre, søgt mod Fælleden i disse Corona tider, for at få lidt frisk luft, og andet at kigge på, end hjemmets 4 vægge.

Jeg har, som de fleste  andre, en vane med at gå de samme veje. Det var egentlig også intentionen i går, men jeg slog pludseligt ind på en anden rute end vanligt, hvilket jeg var rigtig glad for! Fælleden bliver ved med at øse af sin flotte natur, og den nye rute jeg tog, viste sig at gå langs en rigtig fin å eller vandløb. En temmelig lang tur, men det hele værd! Jeg har set åen før fra en anden vinkel, men aldrig fulgt den. Det gjorde jeg, og fik lidt af en øjenåbner! Det er virkelig skønt at gå langs vandet, og se naturen i al sin pragt. Man kigger ind i mørk skov, og her og der er der lysninger hvor folk sidder og hygger sig i det gode vejr. Langs åen, er der flere steder etableret små træbroer, så man kan komme på tværs af Fælleden. Det er rigtig rart!

Tilbageturen blev taget på det mere gammelkendte stykke af Fælleden.

Da jeg nåede derind, var der nærmest trafikprop! Utroligt mange mennesker cyklede og gik på de brede stier, og de store rydninger med bålplads, var godt besøgt. Forhåbentlig holdt folk afstand!

Næsten ubærligt at tænke på, at Fælleden i disse år er så trængt! Der bliver hakket stykker af med jævne mellemrum, og hvis ikke det bliver standset, så vil Fælleden om føje år, blot være en mindre grøn park.

En positiv effekt af Coronaen, alt efter hvordan du ser det, -er at det planlagte byggeri på Lærke sletten, muligvis bliver udsat? da hele det her virus cirkus, kommer til at koste kassen, og noget vi sikkert kommer til at døje med, de næste mange år. Det er ikke sikkert, at der er penge i kassen til den slags luftige ideer, som eksempelvis byggeriet på Lærke Sletten er, når først pandemien er overstået! Man kunne fristes til at sige, heldigvis!

Amager faelled foraar 2020-15

Amager faelled foraar 2020-19

Amager faelled foraar 2020-25

Amager faelled foraar 2020-7

Amager faelled foraar 2020-36

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Amager fælled foråret 2020

  1. Indrømmet, jeg er på Herrens Mark når jeg ser dine Billeder Admin ! Men hvor er det dejligt at få lov til, og få indblik i, den kollosale udvikling Fælleden har undergået, siden jeg som Dreng troede at jeg kendte den, med udgangspunkt på Islands Brygge, Amagerbro Skolen og Kolonihaven på Kongelundsvej ved Slusevej.
    Vi læste Bogen om Lasse, der fik påskrevet at Verden er så Stor, så Stor, Lasse, Lasse lille ! En Verden der i nær områderne formår at udvikle sig til stadighed, Ken fart så det kan syntes vanskeligt at følge med og stadig føle sig `Hjemme`!
    Men, dine Billed Serier Admin, giver os alle mulighed for at blive inspireret og Snuse til Fremtiden og udviklingen, i de områder vi har bildt os ind at vi kendte.. Tak !
    M.v.h. gb……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.