Museer

Fortrinsvis for museer på Amager

 

Dansk arkitektur Center

Strandgade 27 B 1401 København K – www.dac.dk

Åbningstider udstilling og boghandel – Mandag – tirsdag – torsdag – fredag: kl. 10-18 – Onsdag kl. 10-21 – i tidsrummet kl. 17-21 er der gratis adgang til udstillingen. Lørdag – søndag kl.10-17

Kastrupgård samlingen

Kastrupvej 399,  2770 Kastrup – www.kastrupgaardssamlingen.dk

Kastrupgård samlingen er Tårnby Kommunes Kunstmuseum.

Museet er beliggende på Kastrupgård, som er et landsted fra midten af 1700-tallet, bygget af den kongelige hofstenmester Jacob Fortling. Kastrupgård samlingen huser desuden de permanente udstillinger: Theodor Philipsens malerier og keramik, samt de to Lokalhistoriske Samlinger: Midt på Amager og Kastrup Glas.

Åbningstider:
Tirsdag-søndag 14-17.
Onsdag 14-20.
Mandag lukket

Museum Amager

Nordre Kinkelgade 18 A,  2791 Dragør – www.museumamager.dk

Radio- og Telegrafhistorisk Museum[

v/ M. Holm, Blykobbevej 46,  2770 Kastrup

Spejdermuseet – Det Danske spejderkorps

Arsenalvej 10,  1436 København K – www.spejdermuseet.dk

Formålet med at have et spejdermuseum er at samle, registrere og udstille ting og oplysninger med tilknytning til spejderbevægelsen. Da museet er en del af det Danske Spejderkorps, er hovedsigtet naturligvis DDS´s historie. Spejdermuseet er landsdækkende og giver gennem sin udstillingsvirksomhed de besøgende mulighed for at danne sig et indtryk af spejderbevægelsens udvikling gennem den mere end 100-årige historie

Torsdage kl. 14:00 – 17:00
Søndage kl. 11:00 – 15:00
Samt onsdage kl. 17:00 – 20:00 i perioden 1/5 – 30/9
Museet er helt lukket i december og januar
I juli måned er der kun åbent om onsdagen

Lille mølle på Christianshavn

Christianshavns Voldgade 54,  1424 København K – www.natmus.dk

Et hjem fra 1900-tallet

Besøg Lille Mølle og oplev et helt specielt hjem, hvor fest og glade sammenkomster har sat sit præg på indretningen. Nordisk og nationalromantisk interesse har også givet sit bidrag til interiørerne i den sidste af Københavns gamle voldmøller.

Du kan besøge Lille Mølle St. Bededags aften og på Kulturnatten.
Lille Mølle er desuden åben i forbindelse med forud bestilte rundvisninger.

Fregatten Peder Skram

Elefanten 2, 1439 København K – www.pederskram.dk

Oplev hvordan livet ombord var på Flådens største kampskib. Hvordan besætningen boede på de meniges banjer og i officerernes lukafer. Se hvordan de arbejdede, besøg messerne og chefens beboelse. Oplev skibshospitalet, vaskeriet, arresten og kabyssen, hvor der skulle laves mad til besætningen på 180 mand.

Peder Skram er i 2014 åben for besøgende hver dag fra kl. 11-17 i følgende perioder:
Skolernes sommerferie fra 28. juni til 10. august
Skolernes efterårsferie fra 11. til 19. oktober
På kulturnatten fredag d. 10. oktober 2014 er der gratis adgang til Peder Skram fra kl. 18-23 for alle med gyldigt kulturpas

Amagermuseet

Hovedgaden 4, og 12 – 2791 Dragør – www.amagermuseet.dk

Dragør museum

Havnepladsen , Strandlinien 4,  2791 Dragør – www.museumamager.dk

Dragør Museum har til huse i et af Dragørs ældste huse. På 1 sal vises en udstilling om Dragørs særprægede historie: Hansetid, søfart, lodseri, fiskeri, gåseavl, kapervæsen og finurlige ting og sager fra fjerne lande hjembragt gennem århundreder af byens sømænd.

Åbningstider
1.maj – 30.september:  Åbent tirsdag-søndag kl. 12-16
12. – 20. oktober: Efterårsferien
Åbent alle dage kl. 12-16

Mølsteds museum

Dr. Dichs Plads 1, 2791 Dragør – www.dragoermuseum.dk

Museet er beliggende i hjertet af Dragør gamle by, og det er indrettet i det atelier, hvor marinemaleren Christian Mølsted (1862 – 1930) arbejdede det meste af sit liv.
Christian Mølsted er en anerkendt dansk maler, og udstillingen viser et bredt udsnit af hans kunstværker – fra de kendte marinemalerier til værker med lokalt indhold.

Åbningstid: 1. maj til 30. september, lør. – søn. kl. 12 – 16.

Danmarks lodsmuseum

Dragør havn – www.museumamager.dk

Danmarks Lodsmuseum viser den gamle lodsstation på Dragør havn, som den så ud i 1984 ved Dragør lodseris 300 års jubilæum. Lodsstationen viser, hvordan lodserne arbejdede, og alle genstandene er autentiske.

Åbningstider
1.maj – 30.september:
Åbent tirsdag-søndag kl. 12-16
12. – 20. oktober: Efterårsferien
Åbent alle dage kl. 12-16

Andre museer

– Nationalmuseet
Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum. Vores genstande og billeder kommer fra hele verden og mange perioder. Så på Nationalmuseet kan du finde alt fra de berømte guldhorn og egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

– Statens Museum for Kunst 
Vi formidler dansk kunst til verden og verdens kunst til Danmark med udgangspunkt i museets samling af over 700 års kunst.

– Davids samling  (Gratis adgang alle ugens dage)
Davids Samling er centralt placeret i det historiske København, tæt på Kongens Have. Museet har til huse i den ejendom, som stifteren, højesteretssagfører C.L. David selv beboede, samt i en senere erhvervet naboejendom, begge fra det 19. århundredes begyndelse. 

– Ny Carlsberg Glyptotek , København (Gratis Tirsdag)
Glyptoteket (gr. glyptos, udskæring eller skulptur og theke, (et sted, hvor noget er samlet/opstillet) er stiftet af brygger Carl Jacobsen(18421914), der skabte en af sin tids største private kunstsamlinger. Den fik navn efter hans bryggeri, Ny Carlsberg, med tilføjelsen ‘Glyptotek‘, som betyder skulptursamling

– Tøjhusmuseet , København (ons)
Tøjhusmuseet ligger på Slotsholmen, magtens centrum i det danske rige gennem århundreder. Faktisk blev Slotsholmen kraftigt udvidet med inddragelse af noget af havneløbet, da Tøjhuset blev opført som en del af Christian 4.s krigshavn fra 1598-1604.

– Den Hirschsprungske Samling , København (ons)
Den Hirschsprungske Samling slog første gang dørene op i 1911. Oprindeligt var samlingen Heinrich og Pauline Hirschsprungs private eje, men de donerede de mange fine værker af danske kunstnere til staten i 1902.

– Thorvaldsens Museum , København (ons)
Bertel Thorvaldsen levede fra 1770 til 1844, og Thorvaldsens Museum er Danmarks ældste og samtidig mest usædvanlige museumsbygning. Med sine stærke farver både udvendigt og indvendigt og en meget original arkitektur, er museumsbygningen lige midt i København en fantastisk ramme omkring Thorvaldsens værker og samlinger.

– Dansk Design Center  (ons fra kl. 17-21)
DDC blev skabt til at fokusere på industrielt design og løsninger, som kunne løfte eksporten og salgstallene i det danske erhvervsliv gennem design. Industrielt design var kodeordet, og man promoverede design alene som objekter, designet til industrien og på industriens præmisser med funktion og æstetik som væsentligste parametre. Danish Modern var idealet, og de bedste produkter blev belønnet med ID-Prisen.