maj 27, 2024

Vinter solskinstur til Amager strand

Af Michael Bonnevie

 

Når vi får foræret en solskinsdag her midt i en ellers kold og blæsende vintermåned, så er det om at gribe chancen.

Jeg greb mit Nikon 200 med 28-105 optik monteret, og begyndte at gå imod amager strand. Jeg startede ud med at skrå igennem vores lokale kirkegård, og kom ud på Kastrupvej tæt ved Italiensvej.

Her et billede fra indgangen til kirkegården på Kirkegårdsvej. Det grønne areal vi ser, er Sundby have. Det blev anlagt for et par år siden, og er blevet et yndet sted for folk at sidde om sommeren.

dsc_0001

Jeg har gået turen en del gange før, og det er noget af en opgave at finde nye emner at fotografere. Med lidt opfindsomhed og nysgerrighed er det dog altid muligt at finde på nyt.

Italiensvej fik sig en “Berlinmur” da metroen skar sig tværs igennem Amager. Det er muligt at komme til stranden flere forskellige steder på stækningen, blandt andet her på Italiensvej. Der er lavet en cykel og fodgænger tunnel under metroen, som allerede nu efter få år, bærer præg af tidens tand.

dsc_0015

Her er vi på Italiensvej tæt ved stranden, som ses i baggrunden.

dsc_0016

 Jeg måtte også lige ned til vandkanten og indsnuse stemningen 🙂

dsc_0026

Jeg nåede ikke langt ud af Amager strandvej, førend skyerne trak for igen. Resten af turen var noget køligere med kun sparsom sol. Her ser vi noget af det nybyggeri der er skudt op langs Amager strandvej. Hvis man ikke har været på disse kanter i bare et par år, så vil man sikkert undre sig over hvor meget der er sket herude i mellemtiden. Jeg kan nu meget godt lide specielt de hvide bygninger der er at finde flere steder langs strandvejen. De minder mig om sydens sol, og om sommeren er det rigtig flot.

dsc_0030

Her et kig til Øresundsvejens metrostation.

dsc_0037

Vintergækker blev det også til. Disse smukke eksemplarer fandt jeg i et buskads ved Sundparken.

dsc_0048

Så har jeg været hele vejen rundt, og er næsten hjemme igen. Her ser vi ned af Kirkegårdsvej fra Øresundsvej.

dsc_0053

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Vinter solskinstur til Amager strand

  1. BRAVO !!!!!!!!!!!
    Foråret er på vej ! Hatten af,! Jeg har selv været ude og hold da helt op hvor det blæste, men det er tydeligt nu og specielt når jeg ser dine billeder, knagme godt skudt……….

    M.v.h. gb…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.