Frederiksberg have i sne og tåge

Af Michael Bonnevie

 

Efter min tur i Søndermarken, hvor jeg kunne skule over til Frederiksberg slot, var det nu på tide at få besøgt Frederiksberg have. De sidste par dage, har tågen været udtalt de fleste steder i danmark, og da jeg endnu ikke har taget billeder i tåge, så var der ikke langt fra tanke til handling.

Jeg har set mange tågebilleder, og tåge har, ligesom røg, en evne til at lægge et mystisk skær over motivet. Jeg valgte denne gang, at tage mit fullframe Nikon D600 med på opgaven. Jeg var på nippet til at tage afsted med mit Sigma 50mm f1.4 objektiv, men valgte i sidste sekund at skifte til et Nikon 28mm f2.8. Det var en god beslutning! Jeg fik mulighed for at tage billeder af vidderne og storheden i parken, i stedet for udsnit, som et 50 mm ville give mig.

I mine snart 49 år, har jeg mærkeligt nok, endnu ikke været i Frederiksberg have, hvilket jeg kan jeg se nu, er en kæmpe fejl! Frederiksberg have, er muligvis den flotteste park jeg endnu har besøgt i danmark, hvilket er store ord, da der er et utal af parker i danmark. Naturligvis har jeg jo langtfra besøgt dem alle, så selvfølgelig kan mit udsagn ændre sig, men indtil da..

Parken har alt det, som jeg sætter pris på i en park. Store vidder, kringlede stier, søer, åer, højdeforskelle, en masse dyreliv plus meget mere. Jeg skal i den grad tilbage i parken, når sommeren sætter ind!

frederiksberg-have-17

Frederiksberg slot i tågerne..

frederiksberg-have-48

Her er vi ved skøjtebanen, for enden af Frederiksberg alle’, ved indgangen til Frederiksberg have.

frederiksberg-have-61

Vi er kommet indenfor i parken, og der er 2 veje man kan gå. Jeg valgte vejen ud til venstre. Statuen er af Frederik d. 6

frederiksberg-have-5

Et stykke ude i parken, er der en lille bro. Der var et ægtepar der fortalte mig, at jeg kunne være heldig at møde Hejremanden?  Det viste sig, at der åbenbart er en godhjertet sjæl, der kommer forbi regelmæssigt og fodrer Hejrene og de mange ænder og Svaner i parken. Det var fantastisk at være så tæt på de flotte fugle 🙂

frederiksberg-have-56

frederiksberg-have-55

frederiksberg-have-12

Langt ude i parken, er der en sti der løber langs Zoo. Udsigten til elefanterne, er faktisk bedre i parken, end hvis hvis man havde betalt for at komme i Zoo. Billedet er beskåret, da jeg jo kun havde en 28 mm objektiv med.

frederiksberg-have-36

Midt i haven (parken) ligger det Kinesiske lysthus. Det var desværre lukket af for sæsonen, så det er en af de steder jeg vil ind og se, når de åbner igen.

frederiksberg-have-44

frederiksberg-have-46
Wikipedia om Frederiksberg have

Frederiksberg Have er en park på Frederiksberg op til Københavns Zoo.

Parken blev anlagt af Frederik 4. omkring Frederiksberg Slot og rummer i dag både rester af en barokhave og en romantisk landskabshave. Der er flere søer, kanaler og fremmedartede træer og buske i haven, der er meget velbesøgt. I midten af haven, ligger på en ø et kinesisk lysthus, hvor der er fri adgang om søndagen i sommermånederne.

Om sommeren danner Frederiksberg Have rammen om adskillige kulturarrangementer. Sankt Hans aften er der bålfest ved vandet nær Frederiksberg Slot.

Det er nu muligt fra Frederiksberg Have, at se elefanterne i Zoologisk Have i deres nye omgivelser. Frederiksberg Have byder desuden på et rigt fugleliv med bl.a. gråænder, grågøs, knopsvaner, fiskehejrer og Canada-gæs.

Haven, der er 31,7 ha, har været offentligt tilgængelig siden 1852. Parken ejes af staten og vedligeholdes af Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme.

Koloni af fiskehejrer

På en ø i Frederiksberg Have er der en koloni af fiskehejrer. De lever af det som Frederiksberg borgerne giver dem. De tager også en tur til København Zoo for at ”stjæle” føde. Desuden har de Hejremanden.

Jeg fandt en lille film om Hejremanden som jeg syntes er rigtig herlig 🙂

Relaterede fotos:

2 thoughts on “Frederiksberg have i sne og tåge

  1. Øv, der har jeg Knageme heller ikke været, men du inspirere, Admin……..
    Som Gl. Bryggeboer, opvokset i `Enklaven`, Islands Brygge, (det er selvgølgelig en dårlig undskyldning), afgrænset af Havnen, Fælleden, Christians Havns Vold, Nokken og Lange Bro mod Byen, med Læreplads og senere Arbejde i F.D.B. og på Sojakage Fabrikken, Familie og Svigerfamilie samme sted, `Bryggen`, er jeg nødt til at erkende a `Bryggen` var mit Liv`……Ikke at jeg ikke har været rundt og udenfor, men erkendelsen af de mange dejlige steder Byen indeholder, får mig til at undres over, at jeg følte det så ligegyldigt i min travle hverdag, at undersøge Byen nøjere, finde alle smuthullerne, komme mere rundt og opleve……..
    Du vil der ud igen til Sommer Admin, det vil jeg også, det skal ses…..Tak for en Øjen Åbner…..
    M.v.h. gb………

  2. Tusind tak for skønne, skønne fotos. Jeg nåede ikke selv ud og fotografere i sne og tåge, og er noget ked af det, men må satse på, at jeg får chancen igen. Du har således gjort det for mig og ganske strålende. Dejlige fotos og som du havde jeg heller aldrig været der før for nogle år siden (de fotos, du har set, men det var om sommeren).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.