Kongelundsfortet

Af Michael Bonnevie

 

En af mine gode venner “Jeg har en plan” og jeg, havde en aftale om at vi ville ud og køre lidt rundt på Amager.

Vi havde ikke nogen egentlig ide om hvor vi skulle hen, andet end at vi på et tidspunkt ville forbi lufthavns grillen for at spise pomfritter.

Vi startede ud med at køre langs Amager strand, og fulgte derefter kystvejen langs lufthavnen til Dragør. Vi vandrede lidt rundt i Dragør by, og gik ned på havnen og lurede. Jeg kom i tanke om, at der vist nok var noget der hed Kongelundsfortet, men jeg havde ikke nogen rigtig ide om hvor det lå. Retningen kunne vi regne ud, så vi kørte bare på må og få derudaf. Efter nogle kilometer ankom vi til Sydstranden, og læste på et skilt, at vi skulle et par hundrede meter tilbage af vejen, for at komme til fortets indgang.

dsc03507

I første øjekast, ser fortet ikke specielt indbydende ud, men går man lidt under overfladen, så åbner der sig en hel lille verden af små hemmelige gange, med døre indtil befæstningerne. De fleste af dørene er lukkede, men enkelte steder kan man godt kravle ind og få en fornemmelse af hvordan der må have været der engang.

dsc03529

Er vejret til det, er der opstillet borde og bænke, så man på udvalgte steder kan nyde en medbragt madpakke. Naturen og udsigten fra de høje udsigtspunkter, er i sig selv turen værd.

Her er et par gamle billeder fra fortet. Billederne er fra dinbog.dk

Relaterede fotos:

One thought on “Kongelundsfortet

  1. Vi har talt om Fortet og det `hemmelige`område derude, det er rigtigt sjovt at du/i har været forbi og har kunnet tage billeder, og indvi os andre i området`s stadig noget afsondrede og spændende indhold. Rygterne om Fortets beliggenhed og virke, har jo eksisteret i alle de dage jeg kan mindes, og blev vel særligt aktuelle omkring Cuba krisen, med indrapporteringen af de forbipasserende Russiske skibe med Missiler mod Atlanterhavet, der ved meddelelsen om forbisejlads ud for Fortet, udløste en verdensomspændende krise, der heldigvis blev løst ved U.S.A.`s President`s mellemkomst og trusler, da skibene kom for tæt på U.S.A. og man kunne se at modtageren var Fidel Castro på Cuba, skibene blev omdirigeret og jeg husker stadig overvågningsbillederne der blev vist i medierne, da de drejede af og alle kunne ånde lettet op igen. Fortet rummer VERDENSHISTORIE !!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.