juni 14, 2024

Tur gennem Østre anlæg

Af Michael Bonnevie

 

Efter en tur på Nørrebro, cyklede jeg i går forbi Østerbro, da jeg ville en tur gennem Østre anlæg, ved Østerport station.

Jeg startede ud ved Østerport station, ved Oslo plads, hvor parken har indgang. Derefter fulgte jeg stien til højre for søen, og kom der nogle afstikkere, så fulgte jeg dem. Det er en meget smuk park, som jeg kun kan forestille mig bliver endnu smukkere når træer og blomster har sprunget ud. I modsatte ende af parken ligger der 2 museer. Den Hirschsprungske Samling og Statens museum for kunst. Jeg har været på SMK, men mangler stadigvæk den anden. Jeg er bare ærgerlig over, at det koster så meget at gå på museum? Det burde være gratis, hvilket det også var de fleste steder, for år tilbage.

Oestre anlaeg-8

Oestre anlaeg-20
 Jeg så også denne lille fyr i parken 🙂

Oestre anlaeg-14

Oestre anlaeg-27

Fra Wikipedia

Østre Anlæg er en offentlig park i København. Det var engang en del af Københavns fæstningsværker. Parken er anlagt af landskabsgartner H.A. Flindt, der også designede Ørstedsparken og Botanisk Have på det tidligere voldterræn.

I parkens sydlige ende ligger Statens Museum for Kunst og mod nord ligger Oslo Plads og Østerport Station.

Parken blev fredet i 1969.

Efter Paul Gauguin flyttede ind i en bolig i Nørregade nr. 51 i april 1885 malede han flere impressionistiske malerier fra Østre Anlæg:

 

Paul Gauguins maleri af et sted i Østre anlæg, fra 1885.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Tur gennem Østre anlæg

  1. 27 dejlige Billeder der varsler Foråret, tak skal du have Admin, det var tiltrængt !
    M.v.h. Gb….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.