februar 23, 2024

Islands brygge bag facaden

Af Michael Bonnevie

 

Islands Brygge er meget mere end hvad man umiddelbart skulle tro.  Folk der er vokset op på Bryggen, vil ikke have svært ved at genkende mange af motiverne i min billedserie.

Det kan være småting som et gelænder, vindue, port mv. som er så typisk for Islands Brygge.

dsc_0062

dsc_0042

Tit og ofte når jeg ser tv, så ser man pludselig et udsnit af en dør, eller noget af en gade som i princippet kunne være optaget hvor som helst, men alligevel er der med det samme et eller andet der signaler Bryggen. Byggestilen måske? eller også handler det bare om at man har gået så meget i de få gader på Bryggen, at man har fået suget alle de små finurligheder og detaljer til sig. Ovenstående udsagn gælder ganske givet mange andre steder, og er sikkert ikke forbeholdt Islands Brygge.

dsc_0076

Bryggen har helt sikkert sine skyggesider, hvor man stadigvæk i dag kan finde noget af det oprindelige. Det er faktisk ret morsomt at gå på jagt efter detaljen. Desværre er de fleste gårde aflåste, hvilket er en skam. Det er/var der, de rigtig spændende steder fandtes.

dsc_0073

Gudskelov er Bryggen stadigvæk til at genkende, selvom der er kræfter i spil, som nok på sigt får bugt med de gamle bygninger, og dermed Bryggens charme. Som skrevet i en tidligere blog, så har Bryggen fået vokseværk og bliver udvidet dag for dag. Det er ikke den gammelkendte stil der trænger sig på, og måske er det også ok? Indtil videre er jeg glad for at jeg til stadighed kan nyde min barndommens gade 🙂

dsc_0079

Herunder er vi i Njalsgården, hvor de gamle F.D.B bygninger er ved at få en ordentlig overhaling. Hvad der skal være derinde er uvist?

dsc_0090

dsc_0038

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Islands brygge bag facaden

  1. Så er vi hjemme igen, genkendelsen er der bestemt og stemningen fornægter sig heller ikke, Islands Brygge, er man opvokset der, før Vandal !, O.K. Moderniseringen bredte sig og forvandlede det gammelkendte miljø, er dine Billeder en Guldgrube, med en detalje rigdom der bringer minderne op. Dejlige syn og gensyn, med et miljø der kæmper for at overleve, man siger at Istedgade aldrig overgiver sig, det tror jeg heller ikke at Islands Brygge gør !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    M.v.h. gb.

  2. Der er ingen tvivl, synes jeg, om, at en af de fornemme vinkler ved fotograferings-hobbyen er den at opsøge og vise hverdagslivets utallige detaljer. Det gælder også – og ikke mindst – de synsindtryk, som overfladisk set blot gengiver noget “ligegyldigt” noget, som vi almindeligvis bare passerer – og så ikke mere. Men disse ting er jo en uafviselig del af vores daglig-liv; Så også den slags skal da med, når dette liv skal portrætteres.

    Jeg synes, at jeg bedst kan beskrive, hvad jeg mener, ved at pege på billedet i denne reportage af bænken, der omgives af flere tilfældigt anbragte cykler. – Men jeg kunne pege på flere andre fotos i denne reportage.

    Alt i alt en flot billedserie.

    M.v.h. LSC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.