Af Michael Bonnevie

 

I mandags, var jeg til møde i lokalarkivet i Kulturhuset på Bryggen, og havde selvfølgelig medbragt mit fotoudstyr.

Jeg havde sat mig for, at jeg ville videofilme lidt på Bryggen efterfølgende, og havde da også nogenlunde en ide om hvordan det skulle gribes an.

Hvis du har læst nogle af mine tidligere indlæg, om bla. videofilmning, så ville du vide at jeg fortæller om ND filtre i dagslys brug mv. Jeg har ikke et ND filter til mit ‘gamle’ Nikon 28mm f2.8 optik, og optikken har heller ikke stabilisering, så hvad gør man så. Jo, man kan vælge at blæse på det, og filme på stativ, -samt at bruge høje Blændetal, hvilket gør at man ikke rigtig kan opnå udviskede baggrunde (Bokeh)

Langebro

Jeg havde ikke trebenet stativ med, men medbragte et et’benet stativ, hvilket hjælper lidt på overall stabilisering, men da det blæste en Pelikan, -så var det endelige resultat noget rystet. Hvad gør man så? Jo, jeg udnyttede, at Youtube tilbyder en slags stabilisering, som ikke er perfekt, men det kan gå an i en snæver vending. Næste gang jeg skal ud og videofilme (snart) så bliver det på stativ med ND filter, da jeg vil have absolut rolige optagelser, og gerne med lækre slørede baggrunde. Jo, en anden ting som er vigtigt at huske er, at bruge en påmonteret mikrofon, i stedet for den indbyggede. Den indbyggede mikrofon kommer til kort, specielt i blæst. Nu skulle jeg næsten ikke bruge reallyden, så det var ok som det var.

Sangen ‘Min Morfar’ har jeg brugt som underlægningsmusik, da jeg havde brug for at male en stemning omkring Islands Brygge. Det har været en sjov lære tur, og nu ved jeg til næste gang, hvad jeg skal gøre, og ikke mindst, undlade, for et godt resultat.

Jeg håber at i nyder min video rundtur på Bryggen.

 

Relaterede fotos: