maj 27, 2024

Video rundtur på Islands Brygge

Af Michael Bonnevie

 

I mandags, var jeg til møde i lokalarkivet i Kulturhuset på Bryggen, og havde selvfølgelig medbragt mit fotoudstyr.

Jeg havde sat mig for, at jeg ville videofilme lidt på Bryggen efterfølgende, og havde da også nogenlunde en ide om hvordan det skulle gribes an.

Hvis du har læst nogle af mine tidligere indlæg, om bla. videofilmning, så ville du vide at jeg fortæller om ND filtre i dagslys brug mv. Jeg har ikke et ND filter til mit ‘gamle’ Nikon 28mm f2.8 optik, og optikken har heller ikke stabilisering, så hvad gør man så. Jo, man kan vælge at blæse på det, og filme på stativ, -samt at bruge høje Blændetal, hvilket gør at man ikke rigtig kan opnå udviskede baggrunde (Bokeh)

Langebro

Jeg havde ikke trebenet stativ med, men medbragte et et’benet stativ, hvilket hjælper lidt på overall stabilisering, men da det blæste en Pelikan, -så var det endelige resultat noget rystet. Hvad gør man så? Jo, jeg udnyttede, at Youtube tilbyder en slags stabilisering, som ikke er perfekt, men det kan gå an i en snæver vending. Næste gang jeg skal ud og videofilme (snart) så bliver det på stativ med ND filter, da jeg vil have absolut rolige optagelser, og gerne med lækre slørede baggrunde. Jo, en anden ting som er vigtigt at huske er, at bruge en påmonteret mikrofon, i stedet for den indbyggede. Den indbyggede mikrofon kommer til kort, specielt i blæst. Nu skulle jeg næsten ikke bruge reallyden, så det var ok som det var.

Sangen ‘Min Morfar’ har jeg brugt som underlægningsmusik, da jeg havde brug for at male en stemning omkring Islands Brygge. Det har været en sjov lære tur, og nu ved jeg til næste gang, hvad jeg skal gøre, og ikke mindst, undlade, for et godt resultat.

Jeg håber at i nyder min video rundtur på Bryggen.

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

6 thoughts on “Video rundtur på Islands Brygge

 1. Endelig, min Video visning har drillet på min P.C.er, så jeg har taget til takke med min kærestes I Pad..Nu fik Videoen Ben at gå på og Bryggen kom til live i al sin Nostalgiske Glans, dejlig gennemgang Admin, tak for det…..
  M.v.h. gb………

  1. Tjaa ,måske? nu er du jo heller ikke helt ung, så hastigheden kan selvfølgelig godt være udfordrende.. 😀 😀

    1. Men jo, jeg vil godt give dig ret i, at det er klippet hurtigt.. Mit problem var, er det var alt for rystet, så jeg måtte udvælge klip der rystede mindst muligt, og så skulle det hele presses ned i sangen.. Det bliver lidt hektisk, men jeg har endnu en tur på bedding, som nok bliver lidt mere adstadig, på stativ så det ikke ryster, og uden kamerabevægelser..

     Ps. glæder mig til vores besøg hos dig, i nær fremtid..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.