Havnevigen 2014

Af Michael Bonnevie

 

Cirka samme tid som nu, sidste år,- var jeg en tur ude for enden af Islands Brygge, for at se på ny byggeriet Havnevigen. Dengang var jeg meget imponeret over hvor hurtigt et sådan projekt skyder i vejret.

Nu her et års tid senere, smuttede jeg forbi igen, og hold da ferie hvor der er sket meget på et år. Der er skudt adskillige store runde bygninger op ved siden af de lavere bygninger jeg omtalte sidst.

DSC_1071

Hele området er stadigvæk en stor byggeplads, men ind imellem kraner og lastbiler, bor folk i de allerede etablere beboelser. Jeg tog et billede sidste år som viser det hjørne som er på det første billede. Her kan man tydelig se at der er sket noget siden sidst.

 og her set lidt udefra på det nye billede

DSC_1067

Ud imod Artillerivej er der også sket en del. Her er skudt et større kompleks op, som man kan se herunder. Billedet er taget fra havnen ind imod Artillerivej

DSC_1068

DSC_1066

DSC_1069

DSC_1070

DSC_1072

DSC_1073

DSC_1074

DSC_1075

DSC_1076

DSC_1077

Yderst ude hvor Artillerivej førhen endte, er der i dag lavet en lille omfartsvej som også hedder Artillerivej? Det gør at trafikken nu glider lettere ud imod Sjællandsbroen. Det der før hed lossepladsvej det sidste stykke ud, er nu også Artillerivej! Alt sammen meget forvirrende? Det er dog til at overskue når man ser planen oppefra. Her kigger vi tilbage imod havnevigen, stående på den nye omfartsvej

DSC_1078

Her ved den røde cirkel kan man se hvor Artillerivej slår et knæk, og den oprindelige vej kører ligeud. Det giver mulighed for et trekantsområde til bebyggelse. Godt tænkt!

Havnevigen oversigtsplan

Her er et større oversigtskort hvor man kan zoome ind mv..

Herunder 3 projektbilleder, som viser hvordan der vil komme til at se ud når Havnevigen står færdigt. Lækkert, luxuriøst og rigtig dyrt, desværre..

havnevigen-strandhusene2 havnevigen-strandhusene3 havnevigen-strandhusene1

Link til Havnevigen på Islands Brygge

Relaterede fotos:

3 thoughts on “Havnevigen 2014

 1. Så blev jeg da en del klogere, Gode oplysende billeder og beskrivelser af området Syd for Islands Brygge. Ligesom du, er jeg imponeret over udviklingen i området og ser frem til en færdiggørelse, hvor det så efterlader (vores) Islands Brygge, der jo efterhånden ikke fylder så meget på et oversigtskort, bliver en historie som kun fremtiden vil vise……..
  Dejlig opdatering og meget imponerende……..
  M.v.h. gb…..

 2. Det er imponerende hvad der sker syd for bryggen – ingen tvivl om at dette bliver Københavns ( NY Manhattan ).
  Jeg ser frem til sommer 2016 hvor det meste af byggeriet er færdiggjort. Især den nye havnevig med sandstrand bliver et ” hedt spot ” om sommeren.
  Området tror jeg er forbeholdt de få – det er meget dyre lejligheder.
  Men flot bliver det ……..

  Håber du holder siden opdateret med de flotte billeder.
  M.v.h JB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.