juni 14, 2024

Ørestad

Af Michael Bonnevie

 

Så var der endnu engang loppemarked i Bella Centeret. Efter et par timer imellem alskens nyere og gammelt ragelse, var det tid til at tage hjem igen, men da vejret artede sig, ville jeg ud og se om rådyrene var at se på Kalvebod fælled.

Jeg talte med en naturvejler, og han fortalte mig at det var bedst om morgenen før kl. 9, fordi de hen af dagen trækker væk fra publikum og ud i Pinseskoven..

Jeg så hverken rådyr, dådyr eller andet kronvildt i dag, så jeg tog turen hjem i gennem Ørestad, og skød et par billeder af den efterhånden velvoksne “nye” by på Amager.

Her ses “Bjerget” af Bjarke Ingels, som er opbygget i terasser

dsc_0029

dsc_0030

Da turen kun var en hjemtur, -gik jeg ikke så meget i detaljen. Det må komme en anden gang. Jeg kan dog konstatere at området begynder at virke interessant, hvilket jeg ikke syntes i starten.

dsc_0022

dsc_0034

Link til Ørestad


Vis stort kort

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

3 thoughts on “Ørestad

 1. En smålunken kommentar :
  Er selv på vej `ud` i `Fields` med `Metroen` og oplever Ørestaden fra Kupeen, fra Islands Brygge og ud forbi den `nye` bydel. Synet af det Gamle Amager der ses mod Øst fra Metroen, er i skærende kontrast mod `Futurismen`, der dominere i de nye kvarterer, kombineret med fornemmelsen af `Tomhed` og mangel på liv, som forretningskvarterer med de gamle beboelsesejendomme kun gav om Natten. Den manglende pulseren, erstattet af de få Biler og den enlige Cyklist og Beboer, på de nærmest øde veje, der travlt bevæger sig i rummet mellem bygningerne, giver mig desværre en kold fornemmelse, hvor de enkelte bygninger i sig selv står alene, hver for sig, uden at give den samling og nærhed, man som Byboer er vokset op med…..Kvaliteten af det nye set i forhold til den nuværende Prissætning, skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg har læst rapporter om Sydhavnsbyggeriet !!!!!!!!!!!
  Jeg må erkende at Byggeriet er spændende, fantasierne har fået fri løb, Billederne er intrigerende og fantasierne levet ud i extremer, konsentreret om den enkelte familie og dennes `indendørs` trivsel, det er i øvrigt gjort godt, men samhørigheden, tætheden og varmen, oplevelsen af at andre trives sammen i et fællesskab, det at være en del af, en del af hvad ???
  Nå, jeg er nok ti år for tidligt ude i min bedømmelse, der skal beplantes, Træerne skal vokse til, Boldbanerne befolkes og også de næste mange ejendomme opføres.
  Ikke desto mindre er det noget af en oplevelse du her giver os andre Admin, en oplevelse du har fulgt op, fra Amager Universitetet, Amager Boulevard, og ud til Fælleden på Østamager, med `Dyr` og `Landliggerliv`, `Natur` og så bare en halv time fra cenrum af København.
  Billederne taler og det de er rigtigt gode til !
  M.v.h. gb.

 2. Kan vi ikke snart blive fri for alle de dilletantiske november-anmeldelser af Ørestad?

  GB kom tilbage til maj og skriv så igen.,

 3. D. 17./11./13, kom jeg med en `Smålunken` kommentar til Ørestads byggeriet, der var selvfølgelig tale om en Subjektiv vurdering, fra en tilfældig forbi passerende Metro Passager, mig selv, så ikke for at `Vade` i en on going diskussion, vil jeg blot henlede opmærksomheden på en art., fra et Interview med Københavns Stadsarkitekt ( Tina Saaby ), trykt i Poliiken i Weekenden d. 20./7., hvor hun til min store forundring, fralægger sig ansvaret for Byggeriet, som er omtalt i Admin`s art og kommenteret af mig, med henvisning til at hun, som Stadsarkitekt, kun har en rådgivende funktion ved nye byggerier, og henviser til Kommunens slunkne kasse, der nødvendiggjorde frasalget af Grunde til div. Bygherrer, både i Ørestaden og på Kalvebod Brygge. For Ørestad`s vedkommende siger hun direkte, at der intet reelt liv er mellem de gevaldige byggerier, så i stedet for en Urbant summende bydel det var tænkt som, er det blevet `et øde Kvarter`, også fordi Centret `Fields`, har trukket bylivet ind i sig, så bydelen representerer nogle Byplanmæssige greb, som ikke fungerer og det skal man lære af…………

  M.v.h. gb………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.