maj 23, 2024

Det skæve slot

Af Michael Bonnevie

 

Efter at have set på byggeriet i forlængelse af vores gård, Søndergården i en rum tid,- Var der i lørdags indvielse af Børnekulturhus Amars “Det skæve slot”

Ved siden af spillestedet Amar bio, har der i længere tid været gang i et større byggeri, med der tilhørende støj og tung trafik til og fra byggepladsen. Som beboer i Søndergården, og derfor nabo til både spillestedet og ny byggeriet, har jeg gået og spekuleret over hvad det mon var der blev bygget?

dsc_0636

Det blev hurtigt klart, at huset ikke antog “normale” former, da der er skæve vinkler overalt. Det har været svært at gætte hvad det skulle huse?

Her ses bygningen fra vores baggård. Er det pænt, grimt, flot? Jeg ved det ikke? men det er nok ikke det byggeri der falder mest i hak med de oprindelige bygninger, og det er muligvis tidens trend? Umiddelbart ser det ufærdigt ud, men nu efter det er åbnet, så tror jeg faktisk det er meningen? Som man kan se, så stikker vinduerne underligt ud af væggene, og det føles som om der mangler et lag mursten eller andet der kunne få bygningen til at se “normal” ud

dsc_0597

Noget af det giver god mening nu, da jeg ved det er et hus for børn og unge, og efter jeg har været derinde og snuse rundt, så falder tingene lidt mere på plads.  Der fungerer det som det skal, og specielt sceneområdet syntes jeg er lykkedes fint 🙂

dsc_0626

Her ses et legeområde for børn. Det skal nok blive populært

dsc_0629

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Det skæve slot

  1. Det ser da fedt ud for børnene, men set udefra, da lidt akavet, synes jeg – på den måde kilet ind mellem de gamle bygninger. Men hvad ved jeg? Jeg er jo ikke smart arkitekt med blå briller og hageskæg.

  2. Heller ikke jeg er `ìn` i `musikalske` kredse, jeg er nok for `gammel` ! Huset er sikkert et særdeles vedkommende tiltag for ungdommen, indretningen syntes også at leve op til de `moderne` Pædagoiske rammer for udfoldelse. Men ! `Bygningen`, dens Struktur og Udformning, blandt de ældre Ejendomme, er i mine øjne, med et moderne udtryk, en `Øjenbæ`, set fra Gårdsiden af den eksisterende `gamle`Naboejendom, lagt med et formål, hvor man nu kunne finde plads til at demonstrere sin modernisme, uden hensyn til kvarterets sjæl og øvrige liv. Moderne Arkitektur har bestemt sin berettigelse,
    plaseret på det rigtige sted, bygget i samklang med Naboer, Beliggenhed, og det pågældende Kvarters karakter i øvrigt.
    Sorry !
    M.v.h. gb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.