Af Michael Bonnevie
På en af min brors og mine utallige by vandringer, gik turen denne gang til Nyhavn,- hvor vi satte os for at få den første af flere kopper kaffe.
Nyhavn var fyldt godt op med sommerglade mennesker, så emnet for denne tur skulle være livet på gaderne..
En stor del af mig og min brors ture, er at sidde og betragte livet, og de mange indtryk som kommer en i møde når man slapper af på en cafe’. Det er en gratis (kaffen koster) glæde at betragte de mange forskellige ufrivilligt morsomme individer som går forbi, mens man nyder livet, og den dybsorte væske som tylles i svælget.
Vi tog turen tilbage imod Kongens Nytorv, på den stille side af Nyhavn. Der sker som regel ikke det store derovre, men lidt skal også have ret. Der var en filmoptagelse under opsejling, så jeg blev lige nødt til at tage et par billeder af optrinnet.
Vel tilbage på Strøget, var det ved at være tid til en omgang frokost. Den blev indtaget i Mama Rosas, hvor vi flere gange har siddet før. Et hyggeligt spisested med glimrende og billig mad 🙂
Turen tilbage til bilen, blev foretaget op ad Købmagergade, ned igennem Landemærket og videre ad Gothersgade til Borgergade.
Vi kørte derefter mod Amager, hvor vi gjorde holdt i de nye bygninger ved DR. Kaffe skulle der til, hvorefter vi gik en tur i barndommens gade i Urbanplanen.
Update: Et par billeder fra en forårstur på Strøget 2014
Wikipedia om Strøget
Strøget er en berømt gadestrækning i København, der fører fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv og har en længde af ca. 1,1 km.
Strøget består af følgende gader/torve:
- Frederiksberggade – den nyeste af strøgets gader anlagt efter bybranden i 1728
- Nygade (København)Nytorv – fra 1606
- Gammeltorv – byens ældste torv
- Nygade – den korteste gade anlagt i 1685
- Vimmelskaftet – fra 1689
- Amagertorv – med Helligåndshuset fra 1470
- Østergade – som oprindelig sluttede ved den gamle Østerport
Strøget fik sit kælenavn i slutningen af 1800-tallet. Indtil da talte man om Routen.
Den var oprindelig befærdet i begge retninger af mange transportformer, men blev 17. november 1962, som forsøg, omlagt til gågade – Danmarks og en af verdens første. Forsøget blev gjort permanent i 1964.
Wikipedia om Nyhavn
Nyhavn er et havnekvarter i København, som er et af byens mest besøgte turistmål. Havnen blev udgravet fra 1671 til 1673 af svenske krigsfanger fra den Anden Karl Gustav-krig som et alternativ til den eksisterende havn. “Nyhavnskanalen” blev indviet af Christian 5. i 1670’erne, men i dag hedder det bare Nyhavn. Seværdige er de over 300 år gamle huse. Det ældste hus er Nyhavn nr. 9 fra 1681. I dag er Nyhavn dækket med fortovscafeer og restauranter.
I mange år var Nyhavn blandt byens mere skumle kvarterer med sømands værtshuse og dertil hørende glædespiger. Men i 1980’erne blev området gennemgribende renoveret, og Nyhavn huser i dag en række pænere restauranter, cafeer og barer. Blandt de mest kendte er Nyhavn 17 og Cap Horn.
Digteren H.C. Andersen har boet i fire af husene i løbet af tyve år.
One reply on “Nyhavn og Strøget”
Det er bare dejligt ! billede nr. 25 rummer også en genkendelig person ! Lige som at tage turen selv, billederne fortæller alt og inspirere til en snarlig gentagelse af de samme oplevelser som i har haft .
MERE KAFFE !!!!!!!!!!!!