april 24, 2024

Fastelavn på Prags Boulevard-2015

Af Michael Bonnevie

 

I går blev der både fejret Valentins dag, og fastelavn på Amager og andre steder i Danmark. Jeg havde hørt at der var tøndeslagning og ponyridning på Prags Boulevard, så der måtte jeg lige et smut forbi.

Det er ikke hver dag kameraet bliver luftet i disse minusgrader, så det var faktisk rigtig rart at få motioneret billedkassen og set at man stadigvæk kan huske håndværket..

Ponyridning startede ved 12 tiden, og det blev et rigtigt tilløbsstykke. Alle de små forventningsfulde børn skulle have en tur på de fine heste, og var det ikke fordi tøndeslagningen skulle starte ca. 12.30,- så var de nok blevet ved lang tid endnu. Det var rigtig sjovt at se hvordan børnene lyste op, når de kom op på de store dyr. Forældrene var også tydeligt stolte..

fastelavn-2015-prags-boulevard-8

fastelavn-2015-prags-boulevard-23

fastelavn-2015-prags-boulevard-19

Kl. 12.30 startede tøndeslagningen, og de første som skulle slå katten af tønden, var børn under 10 år. De små poder gik op i det med liv og sjæl, og der blev dasket flittigt til tønden. Der gik dog en rum tid, førend kattekongen (dronningen) kunne kåres, da der var et enkelt genstridigt bræt som ikke ville give sig..

fastelavn-2015-prags-boulevard-40

fastelavn-2015-prags-boulevard-49

fastelavn-2015-prags-boulevard-53

fastelavn-2015-prags-boulevard-56

Der var også mulighed for at købe fastelavnsboller og kager, samt kaffe til far og mor.

fastelavn-2015-prags-boulevard-25

Jeg gik hjem efter de små havde slået katten af tønden, da det var temmelig koldt. Jeg ved at der senere var tøndeslagning til hest, hvilket jeg gerne ville have set, men det må blive til næste år 🙂

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Fastelavn på Prags Boulevard-2015

  1. 58 dejlige og Skarpe Billeder af den årligt tilbagevendende begivenhed `FASTELAVN`. Tønder, Heste og glade småfrysende mennesker understreger glæden ved arrangementet på Prags Boulevard på Amager……

    Tak for det Admin. M.v.h. gb………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.