maj 27, 2024

Gåtur fra syddyssen til norddyssen på Christianshavns vold

Af Michael Bonnevie

 

Efteråret er smukt, specielt hvis man bliver beriget med et par solskinstimer her og der. Forleden var en af disse dage, og da jeg har været væk fra fotograferingen en måneds tid, så var det bare om at komme afsted.

Jeg havde heldigvis en god ide om hvor turen skulle føre mig hen, da en god ven fra træning havde fortalt mig, at der ude langs Christianshavns vold var en gammel henrettelsesplads fra anden verdenskrigs tid. Den ville jeg gerne se. Jeg har før skrevet om mine ‘volden’ ture, denne tur langs Syddyssen til norddyssen, var alligevel en øjenåbner af de store, -selv for en der er født og opvokset på Amager.

Her er vi ved ved starten af Syddyssen ved Christmas Møllers plads.

gaatur-fra-syddyssen-til-norddyssen-3

Jeg startede ud på Christmas Møllers plads, og stillede min trofaste cykel ved starten af Volden. Vejret var fremragende, og selvfølgelig havde jeg taget for meget tøj på til sådan en vandretur. Der gik da heller ikke lang tid, inden jeg svedte tran, og da var turen endda kun lige begyndt. Nå, jeg vandrede derudaf, og afsikrede kameraet! Her og der dukkede der motiver op, og mens jeg gik langs volden kunne jeg skue over på den anden side af Volden, til Christiania. En tur jeg har gået før, så jeg tænkte ikke at jeg ville støde på Christiania på denne side af Volden. Der blev jeg klogere! Et lille stykke ude af Syddyssen lige inden Midtdyssen, kunne jeg se, at det næste stykke var Christiania? og det skulle det vedblive med at være resten af vejen ud til norddyssen og Refshalevej. Så blev jeg så klog, og Christiania blev lige pludseligt meget større i min bevidsthed end jeg troede det var..

gaatur-fra-syddyssen-til-norddyssen-40

gaatur-fra-syddyssen-til-norddyssen-27

Det er virkelig en herlig tur jeg vil rekommandere at folk går, for der er så meget at se og opleve på turen langs Volden. Farverne og arkitekturen på de mange forskelligartede huse, og naturen man møder på sin vej, er skønt! Der er ingen problemer med at have kameraet med derude, da det kun er ovre i gaderne på selve Christiania, de ikke vil have man fotograferer.

gaatur-fra-syddyssen-til-norddyssen-26

gaatur-fra-syddyssen-til-norddyssen-33

Jeg fandt aldrig henrettelsespladsen, men det gør nu ikke så meget. Der skulle vist ikke være så meget at se, ud over et gulv med afløb og ikke så meget mere. Link til Wikipedia om Henrettelsesskuret.

gaatur-fra-syddyssen-til-norddyssen-38

Her på kortet kan man se hvor jeg startede ud, og gik langs højre side af volden op til Refshalevej og tilbage igen. Man kan trække i kortet med musen, og zoome med hjulet på musen.

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

3 thoughts on “Gåtur fra syddyssen til norddyssen på Christianshavns vold

  1. Jeg har aldrig selv været på Christiania, så dette, noget af en oplevelse ! Et område, vidtstrakt med en udbredelse man slet ikke kender til !
    Puscher Street er selvfølgelig bekendt fraTv og Aviser, ligeledes en del af de gamle Kaserne Bygninger, men dette indlæg med Billeder fra Admin ! Man lærer mere og mere om sin By og tak for det……….
    M.v.h. gb………….

    1. Jeg bliver nødt til yderligere, at kommentere Billederne taget af Admin ! Savner man stemning og Efterårs Farver, Grønt og Natur, Billeder der står Kniv Skarpt, det at lade sig forføre af en gå tur i Naturen, midt i Byen, Ja, så er Admins Foto Safari på Christiania et eksemple til efterfølgelse, også hvis du ikke lige kan komme af sted med at følge Sporet selv…………..
      M.v.h. gb……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.