Efterår

Af LSC

 

Jeg er et efterårs-menneske! – Ja, misforstå mig ikke. Jeg kan da bestemt godt nyde en dejlig dansk sommerdag med solskin og høj himmel; – og temperaturen? – Tja, den må for mig helst holde sig inden for 24-25 grader (højst). Så er det bedst for mig; måske en let til frisk vind går an? – Joh! – så er jeg godt tilpas!

MEN, Men, – jeg er altså alligevel mest tiltrukket af efteråret!

Denne årstid da naturen / vejret har besluttet sig for – forandring!  Nu skal der ske andre ting. Et år går snart på hæld, – og skal dø!  – Men blot for at give plads og liv til et nyt år, som så skal få lov at leve og blomstre i al sin pragt; – ikke at vi nødvendigvis kan regne trygt med behagelig vinter, lunt forår og dejlig varm sommer; men så er der jo andre gode naturoplevelser. – Ja, sådan som ”verden” her på vores breddegrader er indrettet på godt – og mindre godt!

Nå, men hvad er det så, som fascinerer mig ved efterårstiden?

Det er træers og buskes farvepragt, – og det er de formidabelt imponerende sky-”optrin”, som ofte ledsager de voldsomme vejr-omskiftninger, som netop efteråret kan byde på!

Har du lyst at gå med mig derud – i efteråret? Så skal jeg vise dig et par scener, som er dem, der hensætter mig i beundring, – ja begejstring, tør jeg godt sige.

Foto nr. 1  viser os med farverne på træerne, at efteråret er nært forestående. Jo, endnu er her lyst og fred, men se alligevel på skyerne: Noget er i gære! – ikke?  De truer en anelse.

’ – – og på foto nr. 2 er tvivlen ryddet af vejen. Nu kan vi være sikre – sikre på, at et skifte er nært. Endnu kæmper den sene eftermiddagssol en heltemodig kamp for at brede sit lys ud over os. Men det er nu alene dens lys, vi ser – ikke den selv. For solskiven selv har den store tunge sky, der kommer ind fra højre, med sin lange mørke tunge allerede formået at knægte, dække til; – og om lidt kommer tordenvejret, hvis dumpe drøn allerede høres langt væk derude.

Dramatik? – Ja, stor natur-dramatik; men samtidig en bekræftelse af, at vores pragtfulde natur er en næsten levende organisme, som fortjener vores beundring! – – Synes jeg !!

 

Relaterede fotos:

2 thoughts on “Efterår

  1. Yea, yea, yea, når du har ret LSC har du knagme ret, pragtfulde billeder, ikke så mange men meget beskrivende for årstiden, i kombination med dine egne oplevelser som du omtaler dem !
    Har lige stået selv og betragtet seneriet fra min 9.sal, ud over Øresund til den ene side, med vandets Brutalt udseende, i skiftende vejrlig, Kolonihaver og et mindre vildtvoksende gammelt Fabriksområde, på den anden side af min beboelse. Træerne med deres chancerende dybe Orangerøde farver, iblandet med irgrønne blade fra træer der endnu ikke har opdaget årstiden, endnu mere brutalt udrykt end i dit nr.1. billede LSC, det er bare så smukt, at det næsten må opleves igen og igen, ligesom når forårets spæde Lysegrønne løfter om Sommerens ankomst, tænder Livsgnisten i Hjerterne hos de fleste.

  2. Ja, a propos det du skriver, GB: ” – – blade fra træer der endnu ikke har opdaget årstiden – – “. Det er ikke længere siden end i forgårs, at jeg stod og kiggede ud på de store og små træer – af forskellige arter, som er her ved den etage-ejendom, som min kone og jeg er flyttet til – for et par år siden.

    ‘ – – og lige med et lagde jeg mærke til 2 træer – to enlige træer – af en anden type end de nærmest omgivende; – og DISSE to træer er helt tydeligt stadigvæk i det dejligste “sommer-humør”, med alle bladene i behold – og endog i den kønneste varme mellemgrønne kulør; – alt imens deres omgivelser er stærkt præget af efterårets mange andre farver!

    Også den slags livsudfoldelse kan hos mig også godt “tænde livsgnisten i hjertet”, som du er du er inde på vedrørende FORÅRET! – – Jeg mener: På en måde er det jo et udtryk for en “overlevelsestrang eller -vilje, så længe denne har en mulighed. – Ja, akkurat som også vi selv praktiserer det. Jeg ved det sådan set fra min egen verden fra dengang, da jeg lå på sygehuset, og kom mig langsomt efter en stor kræftoperation. – Var det særligt livsbekræftende? – JA, det blev det! – for mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.