Af LSC

 

Jeg er et efterårs-menneske! – Ja, misforstå mig ikke. Jeg kan da bestemt godt nyde en dejlig dansk sommerdag med solskin og høj himmel; – og temperaturen? – Tja, den må for mig helst holde sig inden for 24-25 grader (højst). Så er det bedst for mig; måske en let til frisk vind går an? – Joh! – så er jeg godt tilpas!

MEN, Men, – jeg er altså alligevel mest tiltrukket af efteråret!

Denne årstid da naturen / vejret har besluttet sig for – forandring!  Nu skal der ske andre ting. Et år går snart på hæld, – og skal dø!  – Men blot for at give plads og liv til et nyt år, som så skal få lov at leve og blomstre i al sin pragt; – ikke at vi nødvendigvis kan regne trygt med behagelig vinter, lunt forår og dejlig varm sommer; men så er der jo andre gode naturoplevelser. – Ja, sådan som ”verden” her på vores breddegrader er indrettet på godt – og mindre godt!

Nå, men hvad er det så, som fascinerer mig ved efterårstiden?

Det er træers og buskes farvepragt, – og det er de formidabelt imponerende sky-”optrin”, som ofte ledsager de voldsomme vejr-omskiftninger, som netop efteråret kan byde på!

Har du lyst at gå med mig derud – i efteråret? Så skal jeg vise dig et par scener, som er dem, der hensætter mig i beundring, – ja begejstring, tør jeg godt sige.

Foto nr. 1  viser os med farverne på træerne, at efteråret er nært forestående. Jo, endnu er her lyst og fred, men se alligevel på skyerne: Noget er i gære! – ikke?  De truer en anelse.

’ – – og på foto nr. 2 er tvivlen ryddet af vejen. Nu kan vi være sikre – sikre på, at et skifte er nært. Endnu kæmper den sene eftermiddagssol en heltemodig kamp for at brede sit lys ud over os. Men det er nu alene dens lys, vi ser – ikke den selv. For solskiven selv har den store tunge sky, der kommer ind fra højre, med sin lange mørke tunge allerede formået at knægte, dække til; – og om lidt kommer tordenvejret, hvis dumpe drøn allerede høres langt væk derude.

Dramatik? – Ja, stor natur-dramatik; men samtidig en bekræftelse af, at vores pragtfulde natur er en næsten levende organisme, som fortjener vores beundring! – – Synes jeg !!

 

Relaterede fotos: