maj 27, 2024

Copenhagen Sakura festival 2013

Af Michael Bonnevie

 

Der blev for sjette gang afholdt Sakura festival i Churchillparken ved Langelinie i weekenden, for at fejre at kirsebærtræerne blomstrer.

Jeg var derude lørdag, og desværre var træerne ikke sprunget rigtigt ud endnu, men det er dog meget tæt på og kan ske når som helst.

dsc_0039

Jeg tog derud igen i dag søndag, da kæresten skulle kigge på te, -og jeg havde håbet at træerne var sprunget ud over natten, men de lader vente på sig. Lidt ærgerligt, da de smukke træer i flor ville have sat prikken over i-et..

dsc_0080

Det har været en fornøjelse at være tilskuer til festen, og man kan ikke andet end blive glad i låget over de farverige dragter og gevandter de mange fremmødte havde på.

Der var en del repræsentanter derude for den noget specielle Japanske popkultur, som ud mynter sig i alt fra Japanske skole pigeuniformer til blå uhyrer og alt derimellem som  herunder.

dsc_0029

dsc_0095

dsc_0054

dsc_0083

På scenen var der optræden med Taiko drums, som var meget imponerende

dsc_0066

dsc_0058

Link til festival programmet

Selve festivalen bliver holdt på en stor plæne, afgrænset af kirsebærtræer. På den ene side var der boder med Japansk mad, te og kaffe, håndværk mv.

dsc_0009

dsc_0013

dsc_0017

Der var også et par telte hvor publikum kunne få serveret te på ægte Japanske vis, -af kvinder i Kimono.

dsc_0101

dsc_0103

Jeg er rigtig glad for at have været forbi festivalen. Det er ikke sidste gang!

Link til Sakura 2014

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Copenhagen Sakura festival 2013

  1. Jeg må indrømme at jeg er en smule jealoux over dit besøg på Langelinie, det må have været en dejlig oplevelse, at dømme ud fra dit Billedmateriale og dine udsagn, jeg har læst om Festivalen, lige fra at Træerne blev givet og plantet ud, begivenheden bliver fejret med pomp og pragt årligt, for at fejre Kirsebærtræernes udspring, en Japansk tradition som jo nok er værd at fejre, også her hjemme, håbet er jo så bare, at det Danske vejr viser sig fra en lunere side end netop i år………… Vi giver det en chance til næste år ! De kulturelle forskelle er jo til at få øje på og virker intrigerende, dragende og spændende.
    M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.