juni 14, 2024

Modelfly på Kløvermarken

Af Michael Bonnevie

 

Min gode ven Niels, som er blevet bidt af en gal modelflyver, inviterede til en tur på Kløvermarken for at flyve med modelfly. Jeg ved at Niels har haft hobbyen et par år efterhånden, så jeg var spændt på om han kunne holde flyene i luften i mere end et par sekunder.

Niels havde taget 3 fly med. Et gult begynder fly, som skulle være til at finde ud af for de fleste. Det har en adstadig fart, og egner sig rigtig godt til at lære disciplinen.

dsc_0536

Når/hvis jeg starter ud  til næste år, så bliver det nok med noget lignende. Der er ingen grund til at forkøbe sig, hvis man alligevel ikke mener det er sagen at flyve med modelfly..

Det andet fly er noget hurtigere, pga. det mindre vingefang og den 3-bladede propel. Det ville være et naturligt valg efter man har lært at håndtere et mindre fly.

dsc_0561

Det sidste er i en klasse for sig, og ikke noget for en nybegynder. Der er virkelig knald på, og har man ikke et minimum af færdigheder, så bliver det hurtigt et dyrt bekendtskab, da man temmelig sikkert styrter efter få sekunder.

dsc_0601

Jeg fik et par sekunders video, men ingen stills. Kameraet kan simpelthen ikke nå at fokusere i den hastighed.

Niels havde heldigvis styr på sagerne, og i de par timer vi/Niels fløj, da styrtede han ikke en eneste gang.. Flot!

Jeg blev tilbudt at prøve det langsomme fly, men takkede pænt nej. Jeg vil ikke risikere noget..

Til gengæld havde jeg taget kamera med, og kunne i stedet bruge tiden med at få taget et par billeder og lidt video. De 2 første fly var nogenlunde at fotografere, men da Niels fløj med den hurtige sa… så måtte jeg opgive.

Update!

Jeg modtog lidt ekstra info fra Niels omkring flyene

Den Gule model Hedder en Champ og er tæt på den klassiske flyver som hedder Piper cup som oprindeligt er fra 1940-erne. Champ er ikke en 100 skalamodel. Vingefang 517 mm vægt ca 45 gram

Den røde hvide er en Skalamodel af T 28 som er fra 1950-erne og mest er blevet brugt af US Air force som træningsmodel  til pilotelever i flyvevåbnet. modellen har et vingefang på 423 mm og vejer 38 gram

Den Hurtige Stryker findes ikke i virkeligheden kun rc flyver den vejer 74 gram og har en tophastighed på ca. 80 km/t

Her er et link til et indlæg om modelflyvepladsen på Amager fælled

Link til Quadrocopter på Amager strand

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

6 thoughts on “Modelfly på Kløvermarken

 1. Det er jo ikke den første reportage fra modelflyvningens intrigerende verden, men hvor er det dejligt at opleve, selv på afstand, jeg forstår til fulde dine overvejelser, med hensyn til at begynde selv, der sidder en lille Helikopter i hukommelsen, som jeg mener du har beskrevet at du selv har leget med, både indendørs og udendøørs, dette er vel bare den naturlige udvikling, du er nødt til at afprøve, i modellernes intrigerende verden !!! Der må komme en fortsættelse en gang ?
  Dejlige Billeder og Film, en frisk reminder om en forgangen Sommer……………

 2. Jeg har selv leget med tanken om at anskaffe mig et modelfly, eller melde mig ind en klub her i Østjylland. Det hele udspringer sig egentligt lidt af, at jeg havde sådan en helikopter. Er flyene lettere at styre end en 2/4 RC helikopter? Jeg skal helt sikkert prøve det på et tidspunkt!

 3. Hej Jonas.
  Jeg vil bestemt mene at det er nemmest at starte med en rc flyver. selvom heli og fly er meget forskellige, og det i høj grad er en smagssag. jeg vil anbefale dig at starte med et begynderfly i skum (flamingo) da de tåler meget mere, jeg flyver selv mest med de små microflyvere da jeg ikke har bil og jeg kan flyve med dem næsten allevegne, men ulæmpen er at de er meget følsomme over for vind, så de skal flyves på dage med svag vind, micro champ fra parkzone er en rigtig god begynderflyver. ellers skal du over i en trænings begymdermodel som er lidt større, kig evt. på headrc.com. under begynderfly. Og så er det godt altid at starte med at lære at flyve sammen med en som er mere rutineret. enten en bekendt eller i en flyveklub. på headrc har de også helikoptere.
  god fornøjelse.

  Vh Niels

 4. Jeg er stadig dybt imponeret !
  Et par timer på Fælleden og resultatet i Prof. klasse, hvis dette er livet, ja, så er det værd at leve med de udfordringer både Nielsès Fly og dine Fotografier byder når Solen stråler og Græsset er Grønt. Tak til Niels og Admin……….
  M.v.h. gb……….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.