april 24, 2024

En stemningsfilm fra amager fælled

Af Michael Bonnevie

 

Sidst i maj måned, var jeg en tur på Amager fælled for at videofilme, hvilket jeg gør alt for lidt. Ideen var at jeg ville benytte mit nye 35mm Sigma ART optik til opgaven, hvilket viste sig ikke at være helt ligetil.

Jeg har før skrevet en blog om videooptagelse, -men fordi det er så sjældent jeg videofilmer og pga. jeg mangler småting som et variabelt ND filter og en ordentlig mikrofon, så blev resultatet ikke 100 pct. som ønsket.

Faelleden screenshot

Fordi jeg ikke havde de ting, og jeg bare havde lyst til at filme, gik jeg på kompromis, hvilket man nok ikke skal gøre hvis man ønsker et rigtig flot resultat.

ND filteret kunne have hjulpet mig til at fastholde en lukkertid på 50 ms, hvilket er ønskværdigt i video sammenhæng, og fordi der var så meget lys, måtte jeg i stedet vælge min Blænde, og køre med højere lukkertider. Dette kan resultere i hakkende bevægelser hvis man er rigtig uheldig.

50 ms vil give det rigtige filmiske udtryk, men det må vente til jeg får anskaffet et variabelt ND filter. (Et ND filter lukker lys ude, så man kan vælge eks. større blændeåbninger eller køre med lavere lukkertider i dagslys)

En anden ting er mikrofonen eller mangel på samme. Kameraet har indbygget mikrofon, men den kan ikke rigtig bruges til noget fornuftigt. Selvom jeg havde sat lyd følsomheden ned, så kom der alt for meget vindstøj med på optagelserne, så lyden skrottede jeg til fordel for noget musik. Det er en god ide at investere i en ekstern mikrofon, som monteres i kameraets flash sko.

Når alt dette er sagt, så er jeg glad for at jeg kom ud at filme, for fælleden er utrolig smuk, specielt på denne årstid.

Når filmen kører, så husk at trykke på tandhjulet i film ruden, og vælge kvalitet på filmen. Helst Hd..

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “En stemningsfilm fra amager fælled

  1. Kørt i HD ! Pragtfulde Billeder` Admin`, en gennemgang af en del af et Natur Skønt område, som vi med udbygningen af Vest Amager, efterhånden kan kalde midt i Byen, som har lukket sig omkring Fælleden med moderne Bebyggelse, Islands Brygge langs Havnen, Artellerivej`s Byggeriet, T.V. Byen, omkranset af Moderne Ejendomme, Bebyggelsen langs Metroen på begge sider ud mod Otte Tallet og Metroens Endestation, det hele som en Ramme omkring et Naur Område, kun delt af en Motorvej, nu også frigivet mod Syd af Militæret til offentlig brug og nydelse…………
    Er man Mobil, til fods eller Cyklene, har man som Københavner fået del i Oplandet`s Natur og dette indenfor rækkevidde, med Metroen er indgangen til Fælleden også meget tæt på……..
    Du lokker `Admin`, tak skal du have……..

    M.v.h. gb………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.