februar 29, 2024

På Holmen og teste Sigma 105mm macro

Af Michael Bonnevie

 

Jeg var lige et smut på Holmen igen, fordi jeg og min ven Niels skulle en tur på Fregatten Peder skram. Jeg har været derude en gang før (tidligere indlæg) men det kunne være meget sjovt at opleve det sammen med en, så man kunne tale om det.

Jeg er igang med at lave et indlæg om min Sigma 105mm makro optik, men manglede lidt fotos til indlægget. Derfor ville jeg bruge Holmen turen til at få taget nogle billeder. Jeg har masser af makrofotos, så de billeder jeg ville skyde igår skulle være almindelige billeder for at teste hvorledes Sigma-en opfører sig i andre fotosituationer end det optikken er bedst til, nemlig makro.

På min vej til Holmen kom jeg forbi Christianshavns vold, og der er altid en masse duer og ænder. Det var et udmærket sted at teste optikken på nogle ikke stationære objekter.

DSC_0016

DSC_0020

DSC_0024

DSC_0029

DSC_0030

DSC_0032

Det syntes jeg egentlig Sigma-en klarer ganske fortrinligt.

Da vi ankom til Holmen, var heldet med os. En veteranbil klub havde linet deres flotte biler op på pladsen ved siden af mastekranen tæt ved Peder Skram, så her var en mulighed for at fotografere, men jeg kom på lidt af en opgave da jeg ville indfange bilerne. Jeg måtte gå 25-30 meter bagud hvis jeg ville have hele bilen med på billedet.

En 105mm optik på et DX kamera, bliver jo til 157.5 mm på grund af crop faktoren på 1.5 hvilket ikke er ideelt til den slags opgaver. Nå, med lidt ihærdig-hed så lykkedes det mig alligevel at fange de smukke biler fra deres bedste side.

DSC_0034

DSC_0035

DSC_0036

DSC_0037

DSC_0039

DSC_0040

DSC_0041

DSC_0043

DSC_0044

DSC_0045

DSC_0046

DSC_0047

DSC_0049

DSC_0050

DSC_0052

DSC_0053

DSC_0054

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “På Holmen og teste Sigma 105mm macro

  1. Har lige læst en gennemgang af Sigma 50mm f/1,4, det var ros der ville noget og jeg er vildt imponeret over dine kompositioner med 105eren, selv om det er en stor linse og du som du beskriver det, skal gå noget tilbage for at få fuldt udbytte af dit valgte motiv, formår du at udnytte dybde skarpheden, således at dit valg står knivskarpt, med en tonet baggrund der indrammer dine motiver, det er knagme godt gået Admin. I øvrigt dejlige Biler. tak for det………..

    M.v.h. gb………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.