maj 23, 2024

Gåtur på Christianshavns vold til enden af Refshalevej ved Kraftværksvej

Af Michael Bonnevie

 

I oktober 2016, var jeg ude og gå, en for mig ny tur,- fra Syddyssen til Norddyssen ved Christianshavns vold og Christiania. Dengang var det lidt af en øjenåbner for mig, at der på Amager fandtes den slags dejlige vandremuligheder.

Jeg skrev også, at turen skulle gåes igen når der kommer sne, men med det her klima kan man jo vente for evigt. Jeg besluttede mig derfor, at tage turen på den modsatte side af Voldanlægget, på Christianshavn siden ind imod Christiania, for den har jeg heller aldrig gået før.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-6

Kaninøen i Stadsgraven

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-4

Efter at have gået små 5 minutter ud af stien, dukker der et hegn op, der signalerer at Christiania starter. PÅ den modsatte side ved Syddyssen og ud, var der ingen problemer med at gå og tage billeder, så jeg regnede med, at det samme gjorde sig gældende her. Man er jo altid lidt varsom, da man har hørt diverse historier, men der var ingen problemer! Jeg tror, at man først løber ind i problemer, hvis man slæber et stort kamera med ind på selve Christiania. Herude i kanten ved vandet, er der meget fredeligt, og jeg tænker ikke det generer nogen at man tager lidt billeder her og der.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-5

Den her flotte pony, som jeg mødte med sin ejer, måtte foreviges!

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-8

Her og der på vej ud af stien, dukker der små oaser op, som her,- med en lille sandstrand.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-11

Her et kig, tilbage i mod byen.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-13

Uanset hvad man finder af pæle, stolper, plankeværk mv. er overmalet med grafitti og billeder.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-17

Iderigdommen når det kommer til at bygge huse, er stor herude. Der er alt fra små skure, til større træhuse i underlige former og farver.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-24

Jo længere ud af stien man kommer, desto dårligere bliver vejen. Ti sidst, allerlængst ude, er det stort set et plørehul, hvor jeg troede at jeg måtte vende om og gå tilbage. Heldigvis kunne jeg komme op over volden, og ned på Refshalevej. Refshalevej skal jeg for øvrigt også se nærmere på ved lejlighed.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-34

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-35

For enden af Refshalevej, gik jeg rundt om det sidste stykke af volden, og gik tilbage ad Norddyssen som forrige år.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-38

Den her kunne jeg ikke stå for. En god gammel Honda, fra 70-80’erne..

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-41

Gåturen har jeg målt til 5.01 km på google maps. Det lyder ikke af meget, men det er tungt når man går på uvejsomt terræn. Du kan se mere af kortet ved at flytte rundt på det med musen mv.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Gåtur på Christianshavns vold til enden af Refshalevej ved Kraftværksvej

  1. Så kom opfølgningen og denne gang på Christiania siden. Billederne fra din første tur sidder stadig brændt fast i hukommelsen, denne gang blev turen afrundet, men jeg tror aldrig at den bliver færdig, og som `gammel Brygge Boer`og flittig bruger af Christianshavns Vold, da Børnene var små, er nysgerrigheden efter de den gang lukkede og spændende områder stadigt levende………
    En stor tak Admin, en god oplevelse og dejlige Billeder………..
    M.v.h. gb………..

  2. Der kan man se hvor dårligt man er kendt, Syd og Nord Dyssen er selvfølgelig overfor Christiania, som det så tydeligt fremgår af det Kort der er en del af materialet. Kortet giver et glimrende overblik over Admins tur og beliggenhederne af alle omtalte faciliteter………..

    M.v.h. gb…………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.