Af Michael Bonnevie

 

I oktober 2016, var jeg ude og gå, en for mig ny tur,- fra Syddyssen til Norddyssen ved Christianshavns vold og Christiania. Dengang var det lidt af en øjenåbner for mig, at der på Amager fandtes den slags dejlige vandremuligheder.

Jeg skrev også, at turen skulle gåes igen når der kommer sne, men med det her klima kan man jo vente for evigt. Jeg besluttede mig derfor, at tage turen på den modsatte side af Voldanlægget, på Christianshavn siden ind imod Christiania, for den har jeg heller aldrig gået før.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-6

Kaninøen i Stadsgraven

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-4

Efter at have gået små 5 minutter ud af stien, dukker der et hegn op, der signalerer at Christiania starter. PÅ den modsatte side ved Syddyssen og ud, var der ingen problemer med at gå og tage billeder, så jeg regnede med, at det samme gjorde sig gældende her. Man er jo altid lidt varsom, da man har hørt diverse historier, men der var ingen problemer! Jeg tror, at man først løber ind i problemer, hvis man slæber et stort kamera med ind på selve Christiania. Herude i kanten ved vandet, er der meget fredeligt, og jeg tænker ikke det generer nogen at man tager lidt billeder her og der.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-5

Den her flotte pony, som jeg mødte med sin ejer, måtte foreviges!

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-8

Her og der på vej ud af stien, dukker der små oaser op, som her,- med en lille sandstrand.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-11

Her et kig, tilbage i mod byen.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-13

Uanset hvad man finder af pæle, stolper, plankeværk mv. er overmalet med grafitti og billeder.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-17

Iderigdommen når det kommer til at bygge huse, er stor herude. Der er alt fra små skure, til større træhuse i underlige former og farver.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-24

Jo længere ud af stien man kommer, desto dårligere bliver vejen. Ti sidst, allerlængst ude, er det stort set et plørehul, hvor jeg troede at jeg måtte vende om og gå tilbage. Heldigvis kunne jeg komme op over volden, og ned på Refshalevej. Refshalevej skal jeg for øvrigt også se nærmere på ved lejlighed.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-34

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-35

For enden af Refshalevej, gik jeg rundt om det sidste stykke af volden, og gik tilbage ad Norddyssen som forrige år.

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-38

Den her kunne jeg ikke stå for. En god gammel Honda, fra 70-80’erne..

christianshavns-vold-til-enden-af-refshalevej-41

Gåturen har jeg målt til 5.01 km på google maps. Det lyder ikke af meget, men det er tungt når man går på uvejsomt terræn. Du kan se mere af kortet ved at flytte rundt på det med musen mv.

Relaterede fotos: