april 19, 2024

Copenhagen street food på Papirøen

Af Michael Bonnevie

 

For et par uger siden, var jeg på Papirøen og tage et par billeder. Jeg valgte at koncentrere mig om udendørs aktiviteterne, -så jeg vidste at jeg måtte tilbage igen, og opleve Copenhagen Street Food.

Copenhagen Street Food holder til i samme bygning som Experimentarium City, men er opdelt så de har hver deres halvdel af bygningen. Forleden dag var jeg afsted igen, og denne gang gik jeg målrettet efter madmarkedet. Heldigvis var vejret ikke specielt godt, så det gjorde at der ikke var overfyldt, som der ville være på en solrig dag, hvor Papirøen ellers strømmer over med folk.

Det er en meget speciel atmosfære som møder en, når man kommer indenfor. Et mix af nyt og gammelt, med et strejf af gademarked, med boder og hundredevis af eksotiske dufte som strømmer en i møde. Jeg kan rigtig godt lide stilen, som er meget u-prætentiøst og afslappet.

papiroen-indenfor-1

Der er adskillige steder i hallen hvor man kan sidde og slappe af..

papiroen-indenfor-5
papiroen-indenfor-8

Streetfood kort

Efter at have gået hallen igennem et par gange, købte min ven Niels og jeg, os en omgang gammeldags æblekage med flødeskum. Det var virkelig et hit! og givetvis noget jeg vil komme tilbage efter igen..

Nu glæder jeg mit til at se, om ikke julemåneden derude kunne være et hit? Jeg kan sagtens se for mig, at hallen må være ekstra hyggelig med julepynt, og duften af Gløgg 🙂

Fra copenhagenstreetfood.dk

I de rå haller på Papirøen er et nyt koncept ved at spire frem: Copenhagen Street Food – et farverigt og folkeligt gademarked lige i hjertet af København med udsigt til Skuespilhuset og Operaen, der drives af “Foreningen Copenhagen Street Food – for bevaring af det oprindelige røde danske malkekvæg”.

Oplevelsesøkonomi og international bevågenhed
Copenhagen Street Food har allerede fået stor opmærksomhed og blev nomineret til Danmarks oplevelses økonomiske pris Liljeprisen i september 2014. Derudover indgik Copenhagen Street Food i det internationale magasin Monocles artikel, da København blev kåret til verdens bedste by at leve i af magasinet i juli-august udgaven 2014. I 2015 blev Copenhagen Street Food nomineret til Politikens “iByen-Prisen” samt AOK’s pris “Byens Bedste 2015 – På budget”.

Lave priser
Hos Copenhagen Street Food  er der plads til alle, for det er billigt både for gadekokke og gæster – som gæst kan du f.eks. blive mæt for ca. 50-75 kr. og som gadekok og mad entrepreneur skal det være nemt at starte sin forretning og drive den i rammer, hvor der er fokus på fællesskab både blandt stadeholderne, men også mellem stadeholder og gæst.

Link til Copenhagenstreetfood

Link til mit indlæg om Papirøen ved Holmen

Update d. 17-05-2018

Copenhagen street food på papirøen er lukket og papir hallerne er revet ned. De er flyttet ud til Refshaleøen under navnet Reffen.

Reffen på Refshaleøen

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Copenhagen street food på Papirøen

  1. Som altid fine fotos og beskrivelse. Det står også på min to-visit-liste, så som med bilerne, bliver din inspiration nok det, der får mig derud. Det er vel ikke så ringe endda 🙂

  2. Så har man set det med. Når den nye Bro fra Nyhavn når over og må det ske snart, er udflugterne sikret, til både Papirøen med Street Food og Holmen, fra Byen til Christianshavn med Operaen, Holmens Museumsskibe og allehånde oplevelser, i en mærkbar forkortet afstand . Der er, ifølge de dejlige `Billedserier` fra Admin`s side, rigtigt meget a komme efter, så, een glæder sig i denne tid, før Julesneen daler Hvid……….

    m.v.h. gb……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.