juni 14, 2024

Tur langs Amager strandvej

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har lige arvet en mountainbike cykel, af en af mine gode venner, som desværre døde for ca. en måneds tid siden, -og for at ære hans minde, måtte jeg hellere tage den i brug.

Det er en del år siden jeg sidst har cyklet, så derfor var det rigtig rart at komme ud og få lidt motion i det gode vejr. Turen gik denne gang til Amager strandvej, hvor jeg stak indenfor i Sundby sejlforening. Jeg har altid syntes at havne og den slags er spændende, og havde jeg penge ville jeg nok investere i en lille motorbåd.

Lidt om havnen.

Havnen ligger kun 10 minutters gang fra metrostationen Lergravsparken hvorfra der med få minutters mellemrum er afgang mod Kongens Nytorv. Dermed er Sundby Sejlforening en af de mest attraktive gæstehavne for sejlere der vil opleve København.

dsc_2043

Derefter kørte jeg videre af strandvejen, og kom til Kastrupfortet. Jeg har ikke været der siden jeg var ganske ung, så jeg gik ind for at se om jeg kunne genkende stedet. Så vidt jeg kunne se, så lignede det sig selv. En rolig og fredfyldt oase, hvor man kan slentre rundt og se anlægget, eller smutte indenfor i restauranten som er tilknyttet stedet.

dsc_2060

Link til en uddybende side om Kastrupfortet, skrevet af Grandts.dk

Kastrupfortet

Til sidst slog jeg et smut indenom “femøren” da jeg opdagede noget jeg ikke havde set før. Jeg skråede over den store græsplæne, og kom ned til vandet. Før i tiden gik stranden helt ind til plænen, adskilt af en lille sti, men nu var der en slags kanal, med en odde på den anden side. Derude var der bådudlejning, cafeer mv. Rigtig spændende, og meget anderledes end før i tiden 🙂

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.