maj 27, 2024

Den blå planet

Af Michael Bonnevie

 

Man skulle tro at temaet de sidste par indlæg, var noget med blå, men det er altså helt tilfældigt at jeg løber ind i endnu et “blåt” sted.

Denne gang er det Den blå planet, som kommer til at huse Danmarks akvarium. Det er under opførsel for enden af Amager strandvej, ved den gamle Kastrup havn, tæt på lufthavnen.

p1010078

Pt. kan man ikke se det helt store, men om ca. et år fra nu, vil de åbne porten for de tusindvis af gæster der vil ud at se på fiskenes nye hjem 🙂

Link til Den blå planet

Link til Danmarks akvarium

For at komme ind til Den blå planet, skal man køre igennem ved Kystens perle som ligger i det gamle Kastrup værk.

Lidt om Kastrup værk fra Taarnbynet.dk

Kastrup Værk blev anlagt i 1749 af stenhugger og arkitekt Jacob Fortling. Værket blev i begyndelsen primært brugt til fremstilling af stentøj og fajancer, desuden blev der fremstillet mur- og tagsten.
Værket blev senere overtaget af Martin Pedersen, der i 1838 tilførte værket et hvidtølsbryggeri (heraf navnet Bryggergården).
Martin Pedersen fik i de samme år bevilling til at drive et værtshus, som gennem tiderne har haft en del (øge)navne, som fx Tutten, Havnecafeen og Kystens Perle.
Kastrup Værk, der er fredet, har gennemgået en meget stor restaurering, der blev afsluttet i sommeren 2008.
Kastrup Værks officielle navn er nu Bryggergården

Jeg kørte videre ud mod lufthavnen, for at se om jeg kunne tage et par fotos af byggeriet på afstand. Et godt stykke ude af kystvejen måtte jeg sande at det ikke var muligt at tage billeder fra den vinkel, da togbanen plus afskærmning desværre var i vejen 🙁

Nu jeg alligevel var derude, ville jeg se hvor meget mit kamera (Panasonic Lumix) kunne zoome. Kameraet har 18 gange optisk zoom, og det lykkedes mig at få nogen ok billeder, selvom afstanden til flyene på et par af billederne er flere km..

Indlægget her er lidt af en blandet landhandel, men det skal der også være plads til en gang imellem 🙂

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Den blå planet

  1. Spændingen stiger !!!
    Her troede man at Danmarks Akvariet var en af de faste udflugtsmål man kunne besøge i Charlottenlund, ved Stranden, så bliver også det lavet om ! Amager troede jeg også at jeg kendte ? Men det var jo nok i Gamle-Dage, jeg må indrømme at du kommer omkring Admin, vi andre tager ved lære og får til stadighed nye udflugtsmål at søge efter fremover, i det `gammelkendte`, hvis altså man kan genkende det ? Lufthavnen, Kastrup Lufthavn, da jeg arbejdede der var flyene stadig DC 3 og DC 7 og 7C og Caravellen meget moderne, Kastrup var Kastrup, med en forsømt promonade mod havnen og stranden, fra Amager Strandvej med alle de forskellige fabrikker mod land og Lufthavnen som endestation. Der bliver i sandhed noget at opleve, også der !!!!!!! Egentlig glæder jeg mig i stilhed over udviklingen og de fremskridt den også medfører, på mange fronter, oplevelsesmæsigt og Teknologisk, medens jeg `Halser`efter og bare bliver ældre, med en erkendelse af, at det bliver sværere og sværere at nå at opleve, ALT…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.