Af Michael Bonnevie

 

Fredag d. 18 maj, åbner madmarkedet Reffen, på Refshaleøen. Reffen er en del af Copenhagen Street food, og da Papirøen lukkede, rykkede de ud på Refshaleøen, for at prøve lykken der.

Den seneste uge, har der været åbent derude med en såkaldt soft opening, og i søndags smuttede jeg derud for at se giraffen. Jeg stod også derude på Store bededag, da jeg et sted havde læst, at det var den dag de åbnede, men jeg måtte gå hjem med uforrettet sag, da der kun var et par containere og diverse maskineri at spore på området.

reffen-paa-refshaleoen-38

I søndags var det anderledes, -og selvom fremmødet endnu ikke var så stort som på Papirøen, så kan man godt ane, at der med tiden kan komme noget rigtig hyggeligt ud af det. De fleste madboder og værksteder på Reffen, er bygget ind i containere, og indtil de bliver pyntet op, og får et personligt præg, så vil det hele unægteligt fremstå noget spartansk. Mad og produkter er der helt sikkert ikke noget i vejen med, og når først folk finder ud af, at der er åbnet endnu et madsted i København, så skal det nok blive en succes! Eneste problem som jeg kan få øje på, er at stedet mister en masse trafik fra de gående på grund af de forholdsvis lange afstande. Fra Nyhavn og ud til Reffen, er der alligevel en bid at gå, og det vil nok tage en små 20 minutters tid at komme derud. På cykel og i bil er det nemt, og jeg mener at vandbussen har stoppested i nærheden. Ellers kan man hoppe på bussen, som kommer i nærheden af madmarkedet.

Link til Reffen

reffen-paa-refshaleoen-3

reffen-paa-refshaleoen-6

reffen-paa-refshaleoen-34

reffen-paa-refshaleoen-19

reffen-paa-refshaleoen-22

Fra Reffen.dk

Efter fire fantastiske år har holdet bag Copenhagen Street Food sagt farvel til PapirØen og lancerer et nyt større og vildere projekt på Refshaleøen. Under parolen ”Hack The Future” vil holdet skabe en ny legeplads med fokus på bæredygtig mad, håndværk og kultur – og hvor københavnerne er inviteret til at tage del i udviklingen.

Samlet vil Reffen have 54 start-ups i form af madboder, barer og kreative værksteder fordelt på et areal på 6000m2 – der alle skal efterleve dogmerne; ”Reduce & Reuse”. Derudover har Reffen adgang til et fælles areal kaldet ”Minefeltet” på 4000m2, hvor stadeholderne og københavnerne kan udfolde deres kreativitet.

1. MARKEDSPLADSEN
Markedspladsen er et 4000m2 stort udeareal med 70 street food containere, barer, madcykler & kreative værksteder med egen produktion på stedet, udstilling og salg, drevet af talentfulde kreative ildsjæle.

2. MINEFELTET
Minefeltet er et 5000m2 stort udeområde til events og kulturelle oplevelser samt chill-out område med liggestole og udsigt til vandet.

3. MASKINVÆRKSTEDET
Maskinværkstedet er en 1000m2 hal med mere etablerede køkkener. Hallen forventes at åbne 2019 og har kapacitet til 1150 gæster samt udendørsterrasse med sol hele dagen.

Relaterede fotos: