april 19, 2024

Solnedgang over Amager fælled

Af Michael Bonnevie

 

Forleden satte jeg mig for at tage på Amager fælled, og opleve solnedgangen, over denne fantastiske og uundværlige grønne oase, midt i København. Det betød også, at jeg måtte vente til sent ud på aftenen, for at få billederne i kassen, -da solen på denne tid af året, først går ned forholdsvis sent.

Jeg havde læst, at solen ville gå ned kl. 21.39, så for at have lidt tid til at tage billeder, kørte jeg derover ved 20.30 tiden. Det var godt timet, får tiden går hurtigere end man tror, og jeg måtte da også køre på den store klinge, for at nå noget af det jeg havde sat mig for.

solnedgang-over-amager-faelled-1

Nu skal der ikke gå politik i den, men jeg har virkelig svært ved at forstå, at By & Havn vil sælge ud, af en så enestående grøn oase, midt i København. Det gør ondt helt ind i sjælen, ved tanke på at Fælleden skal udlægges til nybyggeri, parkeringspladser, vandrehjem mv. Fælleden huser mange fredede dyre og plantearter, og biodiversiteten derovre, er enestående i Danmark. Fælleden har allerede fået flere store hug de senere år, med blandt andet Metroen der skærer igennem fælleden. Danmarks Radio tog også et stort stykke, og ved Islands Brygge, er der også røget en del.

Heldigvis er der kræfter i gang, for at bevare fælleden. Amager fælleds venner, med blandt andre kokken Nikolaj Kirk i spidsen, kører en hård kamp imod Overborgmester Frank Jensen, som vil bygge på Fælleden. Det kommer dog ikke til at ske uden kamp, og det kan betale sig at kæmpe! Sidste år, vandt Amager Fælleds venner en foreløbig sejr, da de fik udskudt byggeriet på Strandengen på Fælleden. Historien slutter ikke her, og man kan godt forvente flere og større demonstrationer, hvis ikke der bliver sat en prop i byggeplanerne!

Link til Amager fælleds venner, på Facebook

solnedgang-over-amager-faelled-7

solnedgang-over-amager-faelled-15

solnedgang-over-amager-faelled-19

solnedgang-over-amager-faelled-301

solnedgang-over-amager-faelled-20

Links til mere om Fælleden

Folkering 2 om hele Amager fælled

Amager fælled festival på Naturens dag

Strandengen på amager fælled

En del af billederne er modlysbilleder, som man som regel skal holde sig fra, men en solnedgang ser nu bedst ud, hvis man kigger på den. Billederne er taget med, Nikon D600 med Sigma 35mm Art optik. Billederne er efterbehandlet i Lightroom, og der er blevet skruet godt på knapperne, for at få det ud af billederne som jeg så for mig.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Solnedgang over Amager fælled

  1. Rigtig dejlig tur Admin, jeg følger selv `Kampen`om Fælleden og som `gammel`Bryggeboer, med legeplads på Fælleden, med indgang bag Politiskolen og Kolonihaverne, turen på Skolestien til Amagerbro Skolen, langs med Artellerivejens Kaserne med udsigt til Tog Sporene mod Amager, fra Langebro over Bryggen, var det jo min Baghave, fristedet for de dristige Cykelture til Langbakken og den spændende uberørte Natur.
    Efter at Miliæret måtte opgive Skydebanerne og Fælleden blev åbnet Syd for Sjællandsbroen mod Kalveboderne, er det storslåede område frit tilgængelig for Københavnerne, Metroen har gjort det muligt at køre helt til Ørestad Station og alle kan ved selvsyn opleve denne `ægte` Natur, med Dyreliv, Fauna, frisk Luft og højt til Himlen………..
    M.v.h. gb……….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.