Af Michael Bonnevie

 

Forleden satte jeg mig for at tage på Amager fælled, og opleve solnedgangen, over denne fantastiske og uundværlige grønne oase, midt i København. Det betød også, at jeg måtte vente til sent ud på aftenen, for at få billederne i kassen, -da solen på denne tid af året, først går ned forholdsvis sent.

Jeg havde læst, at solen ville gå ned kl. 21.39, så for at have lidt tid til at tage billeder, kørte jeg derover ved 20.30 tiden. Det var godt timet, får tiden går hurtigere end man tror, og jeg måtte da også køre på den store klinge, for at nå noget af det jeg havde sat mig for.

solnedgang-over-amager-faelled-1

Nu skal der ikke gå politik i den, men jeg har virkelig svært ved at forstå, at By & Havn vil sælge ud, af en så enestående grøn oase, midt i København. Det gør ondt helt ind i sjælen, ved tanke på at Fælleden skal udlægges til nybyggeri, parkeringspladser, vandrehjem mv. Fælleden huser mange fredede dyre og plantearter, og biodiversiteten derovre, er enestående i Danmark. Fælleden har allerede fået flere store hug de senere år, med blandt andet Metroen der skærer igennem fælleden. Danmarks Radio tog også et stort stykke, og ved Islands Brygge, er der også røget en del.

Heldigvis er der kræfter i gang, for at bevare fælleden. Amager fælleds venner, med blandt andre kokken Nikolaj Kirk i spidsen, kører en hård kamp imod Overborgmester Frank Jensen, som vil bygge på Fælleden. Det kommer dog ikke til at ske uden kamp, og det kan betale sig at kæmpe! Sidste år, vandt Amager Fælleds venner en foreløbig sejr, da de fik udskudt byggeriet på Strandengen på Fælleden. Historien slutter ikke her, og man kan godt forvente flere og større demonstrationer, hvis ikke der bliver sat en prop i byggeplanerne!

Link til Amager fælleds venner, på Facebook

solnedgang-over-amager-faelled-7

solnedgang-over-amager-faelled-15

solnedgang-over-amager-faelled-19

solnedgang-over-amager-faelled-301

solnedgang-over-amager-faelled-20

Links til mere om Fælleden

Folkering 2 om hele Amager fælled

Amager fælled festival på Naturens dag

Strandengen på amager fælled

En del af billederne er modlysbilleder, som man som regel skal holde sig fra, men en solnedgang ser nu bedst ud, hvis man kigger på den. Billederne er taget med, Nikon D600 med Sigma 35mm Art optik. Billederne er efterbehandlet i Lightroom, og der er blevet skruet godt på knapperne, for at få det ud af billederne som jeg så for mig.

Relaterede fotos: