februar 29, 2024

Kalvebod fælled 2050

Af Michael Bonnevie

 

Efter min tur på Kalvebod fælled for et par dage siden, kom jeg til at tænke på hvordan den ville tage sig ud i 2050+, ifald den stadigvæk eksisterer og forbliver fredet, -hvilket jeg forudser den ikke er til den tid.

Der bliver til stadighed taget flere og flere småbidder af arealerne, og jeg har svært ved at se at denne skønne plet vil gå ram forbi, når urbaniseringen for alvor slår igennem.

Jeg har taget et par af mine billeder, og udsat dem for lidt storby. Hvis der er nogle der genkender byerne i baggrunden, så er det fordi de er er “lånt” på nettet i en googlesøgning.

Her er et vue imod Avedøreværket.

og her er det imod Ørestad med 8 tallet og de nye bebyggelser i forgrunden.

Var der nogen der sagde Central park? Et på mange måder skræmmende fremtids scenarie, men kan det undgås på sigt?

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

5 thoughts on “Kalvebod fælled 2050

 1. Uden nævneværdig lyst til at nævne min alder, ser jeg dine visioner Admin, ikke som en trussel men en udvikling som jeg har mistet lysten til at deltage i, jeg bekender mig selv som `Nostalgiker`, hæger om `de gode Gamle Dage`, stortrives ved genkendelsens dragende univers, barndommens billedunivers der fremkalder minderne, gode og dårlige, men minder om `mit liv`, `for better or worse`, som det nu har udformet sig og O.K., den nye Langebro var endnu ikke bygget da jeg var lille og i tilbageblik, har København`s udvikling været enorm og når det skete, uforståelig…………
  m.v.h. gb.

 2. Dejlige fotos og som altid oplysende og hyggeligt at læse med. Jeg har ikke været lige der omend, jeg har bevæget mig ud på de kanter her i sommer. Dragør og senere St. Magleby. Jeg ved ikke, om det bliver til mere i år, men måske.

  Det er altid dejligt at komme på tur. Rigtig god weekend.

 3. Deborah, Dragør er også et af mine favoritsteder på øen. Jeg kan tale varmt for et besøg på Kalvebod fælled, men måske er sæsonen ved at være slut for i år. Det er bedst når solen skinner og det er varmt 🙂

 4. Idet jeg lige sidder her og nærlæser dette indlæg, begynder mine hjernevindinger – i den udstrækning, der endnu er nogle sådanne i brugbar stand – at aktivere sig.

  Jo, for idet jeg først lægger mig lidt i slipstrømmen af GB’s ord om ens egen alder, så føler jeg på den ene side, at min nyligt passerede 70-års fødselsdag anviser, at jeg ikke behøver at være optaget af forhold, som måtte være gældende i 2050 – hverken på Kalvebod Fælled eller andre steder. Fordi til den tid er jeg givetvis “rejst videre”. Men på den anden side: Jo, det behøver jeg vel. Fordi jeg beskæftiger mig jo dagligt i mange henseender med sådanne visioner, som ADMIN her tankevækkende bringer “til torvs”.

  Jeg ved ikke, hvoraf det kommer. Måske er det baseret på, at ens kære i de yngre generationer – d.v.s. børn og børnebørn, hvis alt går vel, kan komme til at opleve den tid; hvorfor denne alligevel er “aktuel”, om jeg så må sige, fordi den vil have betydning for dem, som man elsker så højt.

  ‘ – – eller hvad? Synes du, at jeg er kommet for langt ud i min egen lommefilosofi’s labyrint?

  M.v.h. LSC

 5. HJERNEVINDINGER !
  Reply LSC:
  70 år ! Ha, er det en alder ? Selv regner jeg med at nå 110 år, der sker simpelthen så meget omkring os at vi er nødt til at fortsætte der ud af, selv om vi har passeret `Middelalderen`, tidsspunktet hvor moderrne mennesker begynder at erkende at de er blevet `voksne`!!!
  Lommefilosofiske betragtninger måske, men vel i bund og grund betinget af `erfaring`, det er vel ikke det værste man kan have, selv om en del kan have gjort rimeligt ondt, iblandet Livet`s store øjeblikke, som ikke umiddelbart kan gøres op, men kun understreges af de oplevelser der dukker op, ud af det `blå`.
  Min Søn (een af dem) og jeg, taler ofte om Gamle Dage på Islands Brygge og jeg var så heldig i går, at han sendte mig et Billede af forretningen `Fogra Foto`, i Egilsgade, stedet hvor Min første Hustru og jeg blev forviget som Nygifte, først i Tresserne, et Håndkoloreret Billede der for alvor satte Vindingerne i sving, ren Historie ! Pragtfuldt !
  Men tilbage til det `lommefilosofiske aspect`, vi er endnu kun i 2013, Metroen skulle være færdig i 2018 +? Vi er 70 år nu, så allerede om 37år, har vi nået år 2050 og er stadig ikke fyldt 110 år, så for mit vedkommende glæder jeg mig usigeligt til den spændende fremtid, som også jeg ønsker at dele med mine Børn og Børnebørn…………..
  VI LEVER !!!
  M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.