Af Michael Bonnevie

 

Nu tittede solen endelig frem, så ud med kameraet og afsted på min rustne ganger, imod fælleden.

Denne gang med et lille tvist. Jeg har som tidligere fortalt, -investeret i en 105 mm Sigma makro linse, og tænkte tanken, at der måtte være en masse liv i det skjulte, såsom knopper der springer ud, og begyndende liv i græs og skovbund.

Det var der nu ikke meget af, så turen blev en øvelse udi at skyde lidt af hvert med Sigma-en. En makrolinse kan mere end at komme tæt på. Den virker også ganske udmærket langt fra, -i dette tilfælde 105 mm. Da jeg skyder med et DX kamera (Nikon D200) så er der også crop factoren at tage hensyn til. Derfor ender linsen med at være en 157.5 mm, hvilket ikke er helt enkelt at skyde “almindelige” billeder med.

dsc_0028

Prøv selv at tage en lokums rulle og kig igennem. Det er lidt det samme, og giver et meget snævert billedfelt hvori billedet skal komponeres. Det er jo udmærket på afstand, men kræver lidt fantasi når man også vil tage billeder af ting i sin nærhed.

Herunder en svane, som er cropped tæt. Det står dog stadigvæk skarpt!

dsc_0039

Nogle af de få blomster jeg så på fælleden.

dsc_0015

Først på fælleden, når man kommer fra Grønjordsvej, er det næsten altid muligt at komme tæt på de mange gæs der græsser på skråningerne. Her var linsen rigtig god, og tillod at man kunne komme tættere på flokkene.

dsc_0006

dsc_0011

Jeg kan kun anbefale at man bruger sin optik til andet end dets oprindelige formål. Mulighederne er mange, og hvorfor ikke lege lidt i stedet for altid at skyde det “sikre” 🙂

 

Relaterede fotos: