februar 29, 2024

Forårsbebudere på Amager fælled

Af Michael Bonnevie

 

Nu tittede solen endelig frem, så ud med kameraet og afsted på min rustne ganger, imod fælleden.

Denne gang med et lille tvist. Jeg har som tidligere fortalt, -investeret i en 105 mm Sigma makro linse, og tænkte tanken, at der måtte være en masse liv i det skjulte, såsom knopper der springer ud, og begyndende liv i græs og skovbund.

Det var der nu ikke meget af, så turen blev en øvelse udi at skyde lidt af hvert med Sigma-en. En makrolinse kan mere end at komme tæt på. Den virker også ganske udmærket langt fra, -i dette tilfælde 105 mm. Da jeg skyder med et DX kamera (Nikon D200) så er der også crop factoren at tage hensyn til. Derfor ender linsen med at være en 157.5 mm, hvilket ikke er helt enkelt at skyde “almindelige” billeder med.

dsc_0028

Prøv selv at tage en lokums rulle og kig igennem. Det er lidt det samme, og giver et meget snævert billedfelt hvori billedet skal komponeres. Det er jo udmærket på afstand, men kræver lidt fantasi når man også vil tage billeder af ting i sin nærhed.

Herunder en svane, som er cropped tæt. Det står dog stadigvæk skarpt!

dsc_0039

Nogle af de få blomster jeg så på fælleden.

dsc_0015

Først på fælleden, når man kommer fra Grønjordsvej, er det næsten altid muligt at komme tæt på de mange gæs der græsser på skråningerne. Her var linsen rigtig god, og tillod at man kunne komme tættere på flokkene.

dsc_0006

dsc_0011

Jeg kan kun anbefale at man bruger sin optik til andet end dets oprindelige formål. Mulighederne er mange, og hvorfor ikke lege lidt i stedet for altid at skyde det “sikre” 🙂

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Forårsbebudere på Amager fælled

  1. Jeg følger med ! Foråret er på vej, det er rigtigt gode billeder du der har fået taget Admin, rigtigt godt at se de første Bebudere for den tilstundende Sommer,. Det kan til tider se noget trøstesløst udderude, men der er spirende Liv overalt og som det siges————EEn glæder sig i denne tid !!!!!!!!!!

    M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.