maj 27, 2024

Aften fototur på Islands brygge

Af Michael Bonnevie

 

I går aftes, efter et par timers kedsomhed foran fjernsynet, fik jeg den ide, at tage på tur og skyde nogle flere aftenbilleder af Islands Brygge.

Det er altid godt at bryde sine rutiner, og man liver gevaldigt op efter sådan en frisk aftentur. Mit mål var at skyde så skarpe billeder som muligt, så derfor var det en nødvendighed at medbringe kamerastativ. Efter et par indledende testskud, fandt jeg ud af, at mine lukkertider landede på omkring de 15-30 sec. i gennemsnit, og jeg sørgede for at holde blændende fra 8 til 16 stykker som er maks. Det, kombineret med en ISO på 100, ville sikre mig de skarpeste billeder overhovedet muligt. Jeg bruger ikke længere filter foran linsen om aftenen, da jeg opdagede at det gav alt for mange flares og uønskede lyseffekter på billedet. De stjerner som man kan se på gadelamper etc. på billederne, er opstået i linsen og kan som sådan ikke fjernes. Muligvis var der en smule dis i luften, hvilket gjorde at effekten nogle steder er ret udtalt.

dsc_1542

Billederne har fået en blid efterbehandling, hvor højlys, skygger, hvidbalance, opretning er foretaget. Derudover står billederne som de er fanget af kameraet.

dsc_1556

dsc_1544

dsc_1554

Billederne er skudt med Nikon D600 med Sigma 50 mm f1.4

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

10 thoughts on “Aften fototur på Islands brygge

 1. Islands Brygge By Night !!!!!!!!
  Gode Billeder med den rigtige Aftenstemning, alt ånder fred og idyl og billederne balancere med genkendelige motiver fra Hjemstavnen……..

  At se Verden i et nyt Lys, eller mangel på samme, giver nye indtryk og oplevelser også fra gammelkendte steder, Pladser og Gader, godt gået og stået med Stativ !!!!!!!!

  M.v.h. gb…..

 2. Rigtig gode billeder – særligt andet foto fra oven, hvor der kastes lange skygger over brosten og togspor. Det foto er i særklasse godt.

 3. Som altid er jeg meget imponeret. Meget flotte aftenfotos – helt uden flash? Jeghar også længe skulle på sådan en tur, men så vidt jeg kan læse mig til, og hvad du også har sagt, er et stativ et must.

  1. Ja, det er påkrævet at bruge stativ til denne type billeder, da vi taler om lukkertider på 15-30 sekunder. Det ville man aldrig kunne håndholdt..

  1. Tusind tak 🙂 Det må vel være lidt vemodigt for dig at se billederne, nu da du ‘kun’ er i København en enkelt gang om året?

   1. Jeg må istemme koret af beundrere: Du er virkelig dygtig til at ramme “sagens kerne”.
    Når nu du er medlem af Lokalhistorisk må du ikke glemme, at intet motiv er for simpelt eller ligegyldigt.
    Alt for mange bygninger, forretninger og udendørsinstitutioner er forsvundet i de sidste 25 år – uden et sidste foto.

    Må jeg skrive til dig hver gang der sker forandringer på Bryggen?

    1. Hej Poul

     Jo, skriv du bare 🙂

     Jeg er dog selv omkring Bryggen temmelig ofte, og har fingeren nogenlunde på pulsen i forhold til nye tiltag på og omkring Bryggen.

     1. Da skolen i Gullfossgade lukkede og slukkede (4 år siden), kom der ingen fotograf og forevigede indgangspartiet –
      eller gjorde der, Michael? Denne ejendom var jo også oprindeligt FDBs trikotage, hvor husmødre i 60erne for første
      gang kunne komme på arbejdsmarkedet og fremstille skjorter og knapper mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.