Af Michael Bonnevie

 

Efter mit besøg på Tøjhusmuseet, var det oplagt lige at få kigget på Det kongelige biblioteks have, som ligger et stenkast fra museet, lige overfor trappen til folketinget.

At jeg ikke har været derinde før kan undre, men det var en ny og spændende oplevelse at se haven.

dsc_0097

Først og fremmest er det en utrolig hyggelig have, hvor man kan sidde på bænke og nyde blomster og springvand, og skulle man have brug for noget at drikke, så er der tilmed en lille café

En lille oase midt i København

Tekstuddrag fra kk.dk

Engang kunne man sejle ind i Det Kongelige Biblioteks have, da stedet var Christian IV’s (1577-1648) krigshavn i 1600-tallet –
fortøjnings krogene til skibene kan stadig ses på muren for enden af haven.

I dag kan du nyde Bibliotekshaven, der blev anlagt i 1920, som en smuk og hyggelig grøn plet i Københavns indre med Rigsarkivet, Tøjhusmuseet, Det Kongelige Bibliotek og Provianthuset som naboer.

En otte meter høj, slank vandskulptur midt i haven, skabt af billedhuggeren Mogens Møller (f. 1934), sender højlydte kaskader af vand ned i bassinet nedenunder, mens Søren Kirkegaard ser forstenet til på afstand. Søjlen er et monument over bogen og det skrevne ord og er skænket af Ny Carlsberg fondet til Det Kongelige Bibliotek i anledning af opførelsen af bibliotekets tilbygning, Den Sorte Diamant, i 1999.

dsc_0108

dsc_0103

dsc_0099

 

Relaterede fotos: