maj 23, 2024

Modelfly på Amager fælled

Af Michael Bonnevie

 

En af de ting jeg husker tydeligt fra min barndom på Islands brygge, var det lille græs areal på Amager fælled, hvor der i sommerhalvåret blev fløjet med modelfly.

Dengang var det udelukkende modelfly med benzinmotor, men nu ser det ud til at trenden er el. Jeg købte selv et modelfly (linestyret) med benzinmotor da jeg var ganske ung. Det var en kamp at få flyet i gang, men når motoren endelig tog ved, så var der sgu knald på.

Det var ret sjovt, men det ville nu have været sjovere med noget fjernbetjening af flyet. Dengang skulle man nærmest være greve af Rosenborg for at købe den slags legetøj. Sådan er det heldigvis ikke længere, specielt ikke de nye modelfly lavet af hårdt skumgummi, og med elmotor. Jeg vil tro man kan erhverve sig et udmærket begyndersæt for en tusse eller 2.

Af ren nysgerrighed slog jeg et smut forbi fælleden, for at se om der stadigvæk blev fløjet, og det gjorde der 🙂 Der var ikke voldsomt gang i den i dag, men der var da et par ildsjæle som fløj med deres små klenodier. Det er super fascinerende, og som så mange andre ting, er det her også noget jeg godt kunne finde på, at prøve på et tidspunkt.

Jeg ved ikke om gutterne der fløj idag, var medlemmer af den klub der plejer at flyve derude?

Nedenstående billeder er fra 2013..

Link til højtopløseligt billede over Amager fælled: Amager fælled

Når billedet er loadet, så husk at zoome ind med musen ved at klikke på billedet..

Link til indlæg om modelfly på Kløvermarken

Link til Quadrocopter på Amager strand

Man kommer ind til “flyvepladsen” ved at køre ad Artillerivej, og dreje til venstre for enden, og ud af lossepladsvej. Første gang vejen svinger til højre, er der en afstikker ud til fælleden. Følg den, og ca. 4-500 meter inde ligger stedet hvor de flyver

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

7 thoughts on “Modelfly på Amager fælled

  1. Sommer igen………..Det kribler og krabler overalt, også hos mig, Modeltog, ja, de går aldrig af mode, men hører af een eller anden grund Vintertiden til, nu er det andre Hobbies der er in i tiden med Sol og Varme, bare det at se på Modelflyverne (og Piloterne) og deres konsentration, selv kunne at kunne Fotografere og fastholde begivenhederne, være ude med udstyret og komme hjem med resultaterne, for der sker jo meget overalt i og omkring Byen, bagefter komme hjem og nyde optagelserne, lagre dem, og se på sit udstyr g gøre det klart til næste seance !!!!!!!!!!! Leve i Sommeren.

  2. Du har helt ret. Tog er storartet, men fly er noget særligt. Specielt de benzindrevne af slagsen. Desværre er de på retur, da de eldrevne er kommet på mode. De har også en vis charme, men de siger ikke rigtig noget, og det betyder i min bog en del. Lugten af udstødningsgasserne, larmen, svineriet mv. er i sig selv en oplevelse.
    Jeg tror dog det er smart at starte med el, da man sikkert crasher tit i lærefasen. Det er heller ikke specielt dyrt at få en nogenlunde god maskine. Fatter man så interesse for sagerne, ville jeg helt sikkert flyve med benzin

  3. Hi Admin, en efterskrift til flyverne med forespørgsel, hvor på Fælleden ligger omtalte bane, kan du lægge en Google map ind?
    Du var på Nordhavn forleden, der kører man med modelbiler helt ude på spidsen, på de i dag noget øde veje, de er Bensin-drevne og det går hurtigt, de er flotte og imponerende, også et besøg værd før det hele forsvinder. Sommerhusbyen og Havnen, ved det nye Fisketorv er også et besøg værd og lige på vejen der ud !

  4. Du gjorde det bare igen, dejlige billeder af entusiastiske Piloter og deres Flyvende Maskiner, gudskelov bliver de bare ved med at dyrke deres interesse og kommer man ikke der ud, drømmen lever, er dine billeder Admin, nu opdateret, en højtflyvende inspiration……..
    M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.