Af Michael Bonnevie

 

En af de ting jeg husker tydeligt fra min barndom på Islands brygge, var det lille græs areal på Amager fælled, hvor der i sommerhalvåret blev fløjet med modelfly.

Dengang var det udelukkende modelfly med benzinmotor, men nu ser det ud til at trenden er el. Jeg købte selv et modelfly (linestyret) med benzinmotor da jeg var ganske ung. Det var en kamp at få flyet i gang, men når motoren endelig tog ved, så var der sgu knald på.

Det var ret sjovt, men det ville nu have været sjovere med noget fjernbetjening af flyet. Dengang skulle man nærmest være greve af Rosenborg for at købe den slags legetøj. Sådan er det heldigvis ikke længere, specielt ikke de nye modelfly lavet af hårdt skumgummi, og med elmotor. Jeg vil tro man kan erhverve sig et udmærket begyndersæt for en tusse eller 2.

Af ren nysgerrighed slog jeg et smut forbi fælleden, for at se om der stadigvæk blev fløjet, og det gjorde der 🙂 Der var ikke voldsomt gang i den i dag, men der var da et par ildsjæle som fløj med deres små klenodier. Det er super fascinerende, og som så mange andre ting, er det her også noget jeg godt kunne finde på, at prøve på et tidspunkt.

Jeg ved ikke om gutterne der fløj idag, var medlemmer af den klub der plejer at flyve derude?

Nedenstående billeder er fra 2013..

Link til højtopløseligt billede over Amager fælled: Amager fælled

Når billedet er loadet, så husk at zoome ind med musen ved at klikke på billedet..

Link til indlæg om modelfly på Kløvermarken

Link til Quadrocopter på Amager strand

Man kommer ind til “flyvepladsen” ved at køre ad Artillerivej, og dreje til venstre for enden, og ud af lossepladsvej. Første gang vejen svinger til højre, er der en afstikker ud til fælleden. Følg den, og ca. 4-500 meter inde ligger stedet hvor de flyver

Relaterede fotos: