maj 23, 2024

På toppen af Amager Bakke

Af Michael Bonnevie

 

Amager Bakke-Copenhill, åbnede først i Oktober sidste år, og jeg har gået og ventet på en egnet dag til at smutte forbi igen.

Jeg har været derude et par gange før, for at se hvor langt de var nået, så jeg var noget spændt på det færdige resultat.

Jeg må sige at jeg blev glædeligt overrasket! Sidst jeg var derude, var i September 2017, hvor der var åbent hus. Der var forskellige arrangementer, og man kunne godt komme op og se ud over byen. Selve bakken var ikke færdig dengang, så jeg blev nede, og så på de forskellige aktiviteter i stedet.

Amager Bakke 2020-45
Her er mit indlæg fra  2017.

Copenhill holder åbent hus

På pladsen hvor arrangementet løb af stablen i 17, var der nu rejst en Cafe’ hvilket er rigtig glædeligt, specielt efter en tur i højderne, hvor man godt kunne trænge til lidt at spise eller drikke. Lige bag ved cafeen, ligger den egentlige adgang til Amager Bakke. Det ser ikke ud af meget, og der er endnu et par steder der trænger til afpudsning. Ved siden af bakken finder man trapperne, som går hele vejen op til toppen af kraftværket, og Skibakkens begyndelse.

Amager Bakke 2020-1

Så vidt jeg ved, er der 4 måder at komme i højden på. man kan bruge trapperne, eller det kuperede terræn, som løber langs med trapperne. Der er skilift, og til sidst elevator. Jeg valgte trapperne det første stykke, hvorefter jeg skiftede over til det kuperede terræn, for at lede efter lidt gode billeder.

Amager Bakke 2020-7

Amager Bakke 2020-8

Amager Bakke 2020-11

Det hele er skruet rigtig fint sammen, så man får en på opleveren. Det kuperede terræn kan godt være en anelse besværligt, hvis man er dårligt til bens, -men der er heldigvis masser af steder på vej op, hvor man kan sidde og hvile sig.

Amager Bakke 2020-20

Amager Bakke 2020-29

Bakken er 85 meter høj, og på toppen er der en fantastisk udsigt over København og Amager, til alle sider. Alene udsigten er turen værd! Så vidt jeg kunne se, er der også muligheder for at købe noget at drikke på toppen. Jeg var der om søndagen, hvor der desværre var lukket..

Amager Bakke 2020-23

Amager Bakke 2020-36

Link til mit første indlæg med Amager Bakke.

Amager bakke og Margretheholm

Link til Amager Bakke-Copenhill

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “På toppen af Amager Bakke

  1. Tak Admin :
    En ny By i Byen, enormt, højt, imponerende, uoverskueligt, en Sight Seeing Perle, et Monument der er et langt besøg Værdigt !
    M.v.h. gb…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.