marts 28, 2024

Bryggens telefontavle 1938

Af Michael Bonnevie

 

I forlængelse af de sidste par indlæg, så kommer der her en telefontavle fra Islands Brygge. Telefontavlen er fra 1938, og viser en del af de forretninger som var på Bryggen dengang, -plus et par stykker udenfor Bryggen.

Den originale telefontavle tilhører Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv. Billederne må gerne bruges, hvis man linker tilbage hertil, og skriver at telefontavlen tilhører arkivet!

Bryggens telefontavle 1938 forside
Bryggens telefontavle 1938 forside
Bryggens telefontavle 1938 side 1
Bryggens telefontavle 1938 side 1
Bryggens telefontavle 1938 side 2
Bryggens telefontavle 1938 side 2
Bryggens telefontavle 1938 bagside
Bryggens telefontavle 1938 bagside

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

3 thoughts on “Bryggens telefontavle 1938

  1. Endnu en nostalgisk fremvisning fra Islands Brygge årgang 1938. Det er godt nok fra før min tid, men ikke desto mindre mindre interessant at nærlæse, alene for at via adresser, at se den udvikling der er sket på det nu mere end 3/4 århundrede der er gået siden udgivelsen af ovenstående Telefonliste. Læg i øvrigt mærke til Telefonnumrene, der med deres Centraler, område bestemte beliggenheden i Byen, samt Bogstavet efter Nummeret, der angav om der var tale om en Dele Telefon, en Telefon delt med flere abonnementer på forskellige adresser ( der kunne være op til fire), en Telefon der således ville være Optaget, hvis en anden der abonnerede havde gang i en samtale, en samtale der ligeledes ville kunne aflyttes af med abonnementer på samme nummer, men med et andet Bogstav efter nummeret………..

    Tak til Admin for research,
    M.v.h. gb…..

    1. Hej gb
      Det er nemlig rigtig at en lille uskyldig tryksag kan fortælle mangt og meget efter mange år.

      Vi havde selv en partstelefon under SU=Sundby med endelsen ULLA. Der var fire parter, og jeg husker ULLA, YDUN, EXTRA og ??
      Der var plusser og minusser ved denne ordning, men vi klagede aldrig., da man kun skulle betale for opkaldet (25 øre)!

      Selvfølgelig var det ikke så smart, hvis man skulle ringe, og “ledningen” var optaget, men var det yderst vigtigt, lagde den talende
      abonnement på, så andre kunne benytte telefonen. Man kunne høre med på de andres samtaler, hvis ikke havde andet at lave.

      Vi lejede et gammelt telefonapparat med høj gaffel. Vi tiggede KTAS, om vi ikke måtte købe den, da vi overgik til fuldautomatiske numre – men svaret var NEJ.

      Efter få måneder læste vi i pressen, at bolighajen Donatsky havde givet KTAS et godt tilbud, og derved fået alle de gamle flotte
      telefoner. Han sprayede dem guldfarvede og tjente en formue på det amerikanske marked. Rent pengevaskeri.
      Det er derfor, at disse telefoner er sjældne nu om dage.

      1. Jeg husker min mormor og morfars telefonnummer, fra dengang man først talte med en telefondame. Det var Amager 48 68 Extra.
        Sjovt, at den slags har bidt sig fast, så mange år efter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.