maj 20, 2024

Aftentur fra Christianshavn til Nyhavn

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har et stykke tid, gået og visualiseret en aftentur med kameraet. Det krævede at det hverken regnede eller blæste, og forleden faldt sagerne i hak. Stativ, kamera, objektiv med videre blev pakket, og kursen sat i mod Christianshavn og Nyhavn.

Jeg valgte mit gode gamle manuelle 28 mm optik, så jeg kunne få lidt vidvinkel i motiverne, og efter et par prøveskud på Christianshavn, var jeg nogenlunde klar over hvordan billederne skulle skæres. Den slags billeder som her i serien kræver stativ, så det var på monteret under hele seancen. Jeg kørte med med en blænde på 8-10 stykker på alle billederne for at få noget dybdeskarphed, og det medvirker desværre også til, at hvis du har skidt på sensoren så vil du se det på mange af billederne, specielt i områder på billederne hvor der er himmel. Ganske rigtigt, så dukkede de famøse pletter op her og der, som jeg så måtte fjerne efterfølgende i Lightroom. Det er nemt nok, meeen jeg burde nok have renset sensoren førend sådan tur!

aftentur-fra-christianshavn-til-nyhavn-4

aftentur-fra-christianshavn-til-nyhavn-9

aftentur-fra-christianshavn-til-nyhavn-8

aftentur-fra-christianshavn-til-nyhavn-22

aftentur-fra-christianshavn-til-nyhavn-36

aftentur-fra-christianshavn-til-nyhavn-29

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

3 thoughts on “Aftentur fra Christianshavn til Nyhavn

 1. Var der nogen der manglede stemning ? Hele 42 Fantastiske, stemningsjyldte Billeder af `Copenhagen by Night`, med masser af Lys, Julelys, fasinerende Bygninger i vinkler man ikke normalt ser, Broer og Vand, samt sidst men ikke mindst, nattemørket og stemningen du har indfanget Admin…Så fik jeg set det med !
  En stor tak herfra…….. M.v.h. gb……..

 2. Jeg måtte der ind igen, Copenhagen By Night ! Hvis du nogen sinde har undret dig over hvad Turister ser i København, og falder for, behøver du bare at tage turen ` Copenhagen By Night`, med Admin !
  Magen til intrigerende reportage skal man lede længe efter, selv er jeg `Genganger`i reportagen !
  M.v.h. gb.

 3. Julen fornægter sig aldrig ! Nu skriver vi år 2017, så de pragtfulde Billeder fra Admins tur i 16, fortjente et gensyn, så stemningen på en yderst Regnfuld og Blæsende December dag, også i år kommer på højde med året hvor billederne blev taget……….

  M.v.h. gb…………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.