maj 27, 2024

Forårs stemning på Amager fælled 2020

Af Michael Bonnevie

 

Jeg måtte på Fælleden igen, denne gang for at filme lidt video!

For et par uger siden, var jeg på fælleden, for at snuppe et par billeder af den skønne natur, som Amager Fælled byder på. I går måtte jeg afsted igen. Jeg ville gå samme tur som sidst, men denne gang ville jeg optage lidt video. En disciplin jeg gør det for lidt i.

Nedenstående, er et screenshot fra videoen!

Det er rigtig sjovt at videofilme, og på mange måder, mere udfordrende end normalt fotografi. Der er mange ting der skal gå op i en højere enhed, så det er om at holde tungen lige i munden. Jeg slæbte mit kamerastativ med, og monterede mit Nikon D600 kamera, med et ældre 28mm f2.8 manuelt objektiv. Jeg satte blænden til 2.8 på samtlige klip, og ved hjælp af et ND filter, sørgede jeg for at justere lyset via dette. Hvis jeg ikke havde haft et justerbart ND filter, så ville det være svært at kontrollere lyset, og jeg havde måtte gå på kompromis med Blænde og Lukkertid. Nu havde jeg Lukkertiden på 50 ms, som er ideelt til video. En ting jeg stadigvæk mangler, er en ekstern mikrofon, så jeg måtte nøjes med den indbyggede. Hvis man sætter den til manuelt, så kan man skrue ned for niveauet, så der ikke kommer alt for meget støj. På Automatisk, vil den ofte overstyre og clippe lyden. En lyd der er clipped, kan ikke reddes!

Jeg håber du nyder videoen 🙂

Husk at sætte kvaliteten på videoen, på tandhjulet i afspiller vinduet!

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Forårs stemning på Amager fælled 2020

  1. Rigtigt lækkert og livsbekræftende i diss Pandemiske tider, at få lov til at bevidne at Foråret ikke lader sig knægte og holde tilbage, der er Liv overalt på Fælleden, Træer og Buske er sprunget ud i Årstidens flotteLysegrønne farver !
    En lækker tur Admin, nu gjort endnu vanskeligere at stadfæste beliggenheden af, hvor kun omridset af enkelte Bygninger i Horisonten, gjorde det muligt at gætte sig frem til hvor man befandt sig på det vidt strakte område, stillet til vores disposition.
    En stor tak for turen, m.v.h. gb….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.