juni 14, 2024

Tur i byen med høj kontrast sort hvid fotos

Af Michael Bonnevie

 

Nu begynder det så småt at dufte af forår, og lysten til at fotografere, begynder at indfinde sig igen. Turen gik til indre København, hvor den stod på sort hvid fotos med høj kontrast.

En genre indenfor fotografi, som jeg ikke har gjort det meget i, er fotografering med høj kontrast. Det krævede en solskinsdag, og sådan en opstod forleden. Jeg drog af sted med mit kamera, og søgte motiver med højlys og skygge, og fik da også lidt med hjem i kassen!

En ting er at søge et motiv med høj kontrast, men der er en del finpudsning af fotoet efterfølgende, i mit tilfælde, i Lightroom.  Min foretrukne metode i efter redigeringen, er som oftest at få detaljer ud af skyggerne, og i det hele taget skabe et motiv der er velbelyst. For at få den slags fotos som er i dette indlæg, skulle jeg helt ned i den mørke kælder, og gemme rigtig mange detaljer i skyggerne, hvilket krævede at jeg lige måtte sluge en håndfuld kameler. Det er nu en rigtig sjov øvelse, så måske prøver jeg det igen en anden gang? Hvem ved?

Sort hvid byentur 2022-13

Sort hvid byentur 2022-11

Sort hvid byentur 2022-26

Sort hvid byentur 2022-27

Kameraet, var the good old trusty, Nikon D600, med mit foretrukne optik, Sigma 35mm Art, som aldrig svigter mig! Den laver næsten udelukkende skarpe fotos, og som oftest skyder jeg kun et skud pr. motiv, da jeg ved, at jeg ikke bliver ubehageligt overrasket med uldne eller slørede billeder, -hvilket sagtens kan hænde, med nogle af mine andre optikker.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.