Havnevigen på Islands brygge

Af Michael Bonnevie

 

Endnu engang bliver man forundret over hvor hurtigt et nybyggeri kan skyde op.

Sidste år var jeg ude for enden af Islands brygge, tæt ved Nokken,-for at tage billeder og se på området.

dsc_0029

Dengang var der ikke umiddelbart lagt op til at hele området fra Storno over busterminalen og ud til Nokken skulle bruges til boligbyggeri. Selvfølgelig har der været noget i støbeskeen allerede da, men der var ikke skiltet eller sat noget op der indikerede projektets omfang.

På det første stykke efter Storno og det nye butikscenter, ud til kajkanten som ses i billedet ovenfor, er der ikke meget at få øje på, udover nogle skurvogne og lidt skilte. Kigger man derimod ud imod Artillerivej og Nokken så er der godt gang i byggeriet.

Til venstre for ovenstående billede ser der ca. sådan her ud. Der er sat et prøvehus op..

dsc_0032

Her set fra Artillerivej

dsc_0042

dsc_0033

Længere ud af gaden, klods op af Nokken, findes nok det mest spændende projekt. Her er der skudt et væld af 2 etagers rækkehuse op, og der er allerede flyttet folk ind. Havde jeg penge nok, så ville jeg meget gerne bo derude..

Billedet herunder er set imod det gamle Islands brygge fra Nokken. Butikscenteret ses i bunden af billedet, og det markerer det område hvor der bygges til.

dsc_0038

Her ved Rundholtsvej ses indgangen til Nokken ude til højre

dsc_0037

dsc_0039

Som en lille sidebemærkning, så er det nu ved at være klart, at det Islands brygge som vi der er født derude husker det, er ved at være en historie blot. Det “gamle” Bryggen er der endnu, men det føles mere og mere klemt inde eller ude om man vil, af det “nye” Bryggen..

Der kan være 2 scenarier for det fremtidige gamle bryggen, og det er at det langsomt vil smelte sammen med det nye, og fungere som en helhed på godt og ondt. Der kan også ske det modsatte, og det er at de 2 bydele vil blive mere og mere separeret fra hinanden. Det vil givet betyde for det gamle bryggen, at det vil blive en kuriositet som noget man ser på et museum.

Jeg kunne godt blive bange for at det er scenarie nummer 2 vi kommer til at opleve på sigt. Hele den nye bydel har jo hvad der skal til for at være selvforsynende. Der er en del nye butikker, og flere kommer til. Broen over havneløbet gør at nogle vælger at tage til Vesterbro og Fisketorvet for oplevelser.

Heldigvis har down town Bryggen stadigvæk nogle herligheder at byde på, såsom en del skønne cafeer og små butikker, samt en atmosfære af tryghed og varme, som er sværere at finde i ny bebyggelser. Desværre er flere og flere af de gamle butikker på Bryggen forsvundet, og blevet erstattet af de sædvanlige pizzeriaer og kiosker som skyder op som paddehatte.

Herunder et screenshot af området fra google

Havnevigen oversigskort

Relaterede fotos:

3 thoughts on “Havnevigen på Islands brygge

 1. Kære Admin :
  Vi er enige igen vi Nostalgikere ! De gode `Gamle Dage` o.s.v. ! Det formindsker dog ikke interessen for alle de nye tiltag, der foregår overalt omkring os og specielt på `Bryggen`. Med sin historie og min egen baggrund, ser jeg også fortiden forsvinde og det `Ganle Islands Brygge` reduseret til en Kullsse, omkranset af moderne byggerier til alle sider og Kvarteret udraderet som en enklave i Byen, den Gamle by i Byen, der ikke lader sig forandre eller Modernisere, men bare Ældes uden Integration, mod de nye naboer og deres Omegnskvarterer. Lyder jeg deprimeret ? Det er jeg ikke, men nysgerrig efter den fremtid jeg begynder at fornemme i horisonten……………
  M.v.h. gb.

 2. Måtte se det `nye`igen, prøve broen over Havnen fra Fisketorvet, kigge på Sydhavns byggeriet og prøve at føle mig hjemme igen, gå mellem de nye bygninger, sidde på pladsen foran `Irma`på Islands Brygge og nyde stilheden og det `manglende`liv………..

  En glæder sig i denne tid, før Julesneen daler hvid
  over Broen ud af Bryggen, helt der ude, ned på ryggen
  nyde livet, se det lyse, der i tur får nig at gyse.

  Gamle Bryggen, lad den stå, med den charme du kan få
  fuld af minder,tæt og god, ikke ny, dog helt i tråd
  med mennesker der lever der, de vi kender der har råd.

  Alt det nye, meget godt, drømme bygges på et slot
  tiden går og lad os se
  vi er med og ser det ske !

  m.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.