Af Michael Bonnevie

 

Jeg havde høje forventninger til Bymuseet, men de blev desværre ikke indfriet til fulde!

På min vej rundt på Museerne på Amager og i København, stod Københavns bymuseum højt på min liste, og jeg glædede mig rigtig meget til at se udstillingen. Jeg var tilfældigt i nærheden af museet igår, og da det var gratis dag så lagde jeg vejen forbi.

Det er jo en fantastisk flot bygning museet har til huse i, så forventningerne var skruet i vejret, men desværre blev de ikke indfriet da jeg først kom indenfor.

dsc_0030

Vesterbrogade 59-Københavns Bymuseum fra 1959
Vesterbrogade 59-Københavns Bymuseum fra 1959

Ovenstående billede er fra natmus.dk

Jeg har aldrig brudt mig særlig meget om videoinstallationer, og det bliver brugt i overflod på Bymuseet. Det ene rum efter det andet, med meget få ting at kigge på, og en video kørende på en væg. Det er ikke noget der kan begejstre, og får mig i stedet til at haste igennem udstillingen.

Herunder er ideen at man skal kigge igennem persiennerne, og se rester af udgravninger og artefakter. Det fungerer ikke, og jeg bliver irriteret over at opleve på den måde.

Bagest i billedet kan man ane et rum. Det er Tante Te som huserer i en flot gammel riddersal. Det har ikke så meget med udstillingen at gøre, men der ville jeg gerne ind og nyde en kop kaffe en dag 🙂

dsc_0007

Der er lyspunkter i udstillingen, men de er for få. Jeg havde forventet at se opstillinger af stuer og miljøer, men i stedet var den slags henlagt til et langt rum, hvor tingene nærmest var stablet oveni hinanden. Det kunne gøres meget bedre, og inddrage beskueren i noget genkendeligt, i stedet får du serveret tingene som var du på et loppemarked.

Herunder fungerer det dog nogenlunde, selvom det ville være mere oplagt at lave det i et rum for sig. Her er tingene stablet op på halvanden kvadratmeter.

dsc_0021

Her er det mere tydeligt, at det bliver for firkantet og uinteressant. Der er ikke noget galt med de fine gamle ting, -de bliver bare uinteressante når de bliver præsenteret så u ambitiøst.

dsc_0019

Det er ikke alt sammen  så gråt som jeg fremstiller det, og naturligvis beror det meget på øjet som ser. Herunder ser man et udsnit af en fin gammel sal, der pt. er under restaurering.

dsc_0009

Link til Bymuseet

Update!

Bymuseet flytter til nye lokaler i Stormgade. De regner med at kunne åbne i 2016.

Fra politiken.dk

Endelig kan museet, der fortæller om København og københavnernes fortid, se fremad. Københavns Museum har fået en stor pose penge og kan nu realisere drømmen om at flytte til bedre lokaler på en mere central adresse.

Museet har i mange år manglet de rette rammer til at kunne drive en moderne udstillings virksomhed og udleve ambitionerne om at være ‘byens ansigt’.

OM KØBENHAVNS MUSEUM

Grundlagt i 1901 og hørte til på Københavns Rådhus. Flyttede i 1956 ind i bygningen på Vesterbrogade 59 ved Skydebanen. Har i de seneste år har udstillinger om skrald, om at blive københavner, fund fra metroudgravningerne, københavneren i statistikken, om byens natur og Søren Kierkegaard.

Og placeringen på Vesterbrogade har desuden gjort det svært for museet at slå sig fast som hele Københavns museum for ikke at tale om at få turister til at lægge vejen forbi.

Læs resten af artiklen her

 

Relaterede fotos: