Byen tur Oktober 2019

Af Michael Bonnevie

 

Så har efteråret sneget sig ind på os, men det forhindrer mig ikke i at gå mine ture i København.

Min storebror kom forbi, så den stod på en af de sædvanlige ture, fra Islands Brygge, ind i indre by, og tilbage igen via Christianshavn. Jeg ved faktisk ikke hvor mange gange turen er gået? men nok tæt på 50 gange.. Det er blevet en ting som jeg og mine brødre gør jævnligt, og hygger os i en 3-4 timer, med et par kaffe stop på vejen med videre.

Det er lang tid siden, jeg har hevet mit kamera med på min tur rundt, for jeg har snart fotograferet det meste på turen. Sådan føles det i alle tilfælde, og selvfølgelig fandt jeg også denne gang, nye steder jeg ikke havde været før. Min storebror og jeg, har en svaghed for gårde og baggårde. Desværre er der mange steder aflåst, men finder vi en ulåst dør, så er det sikkert som amen i kirken, at vi skal ind og lure. Det er inde i gårdene, at man finder rester af det rigtig gamle København. Jeg bliver ofte forbløffet over de steder og miljøer som stadigvæk eksisterer, skjult for offentligheden øjne! Jeg kan kun rekommendere, at man tager sig tid til at “opdage” de spændende steder, som er der, men er skjulte, hvis man ikke gør en indsats.

Her er vi ved Islands brygges kulturhus, og deres bogskab.

Byentur oktober 2019-5

Lokalerne under Langebro, som i gamle dage husede en Æggecentralen (et sted man købte æg) og senere hen et Posthus. Nu er der trykkeri i lokalerne.

Byentur oktober 2019-9

De næste 3 billeder, er fra gårde inde omkring Strøget.

Byentur oktober 2019-16

Byentur oktober 2019-20

Byentur oktober 2019-26

Ved Nikolaj kirke, bagved Strøget.

Byentur oktober 2019-28

Billederne i serien, er ikke store mesterværker, men en dokumentation af turen. Jeg havde mit Nikon D600 med 35mm ART optik med. Det egner sig fint til de lidt snævre gårde. Måske ville en anelse mere vidvinkel enkelte steder, være ønskeligt, men det mindste jeg har, er en manuel 28mm Nikon 2.8. Den ville give mig lidt mere på trange pladser, men der er altid de styrtende linjer at tage højde for, som bliver mere udtalte, med større vidvinkel.

Kongens Nytorv, er ved at finde sit oprindelige udseende, efter år med Metro arbejde.

Byentur oktober 2019-31

Et sted i Nyhavn.

Byentur oktober 2019-47

En port i Nyhavn.

Byentur oktober 2019-54

Byentur oktober 2019-61

Relaterede fotos:

One thought on “Byen tur Oktober 2019

  1. Et studie værd ! 58 intrigerende Billeder fra din og din Brors Bytur, til steder jeg kender, men må erkende at jeg i mange tilfælde, står mere eller mindre måbende overfor, for de finurlige Gemmer har jeg knag knorme aldrig set !
    En Byvandring med et syn på Fasader man passerer, uden at man egentlig til daglig lægger mærke til Sjælen og Ånden i den enkelte Ejendom, er så sandelig en ting, men bevæge sig bag Fasaden, ind i Gården og opleve stemningen fra de gode Gamle Dage og videregive den til os andre ! Bare dejligt Admin, oplevelsen brænder sig fast og alle Nostalgiske Lys tændes, for en Genoplevelse og et Syn ´ Med egne Øjne´ !
    M.v.h. gb…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.