juni 14, 2024

Kalvebod bølge

Af Michael Bonnevie

 

På modsatte side af Islands brygge sker der i disse dage nogle meget interessante ting.

Kalvebod brygge har i flere år været et trøsteløst sted med meget lidt liv, og stedet har været domineret af ny opførte hoteller og kontorbygninger på strækningen fra Langebro til Fisketorvet, og den smule liv der førhen var i form af skibe og godstrafik, er en saga blot.

dsc_0027

Når der om sommeren er et leben på Bryggens havnefront, så skuler man uvilkårligt over på den modsatte side, og der er stort set intet liv, udover dem der arbejder i bygningerne, som er ude for at ryge eller spise deres madpakke på kajkanten.

Det bliver der nu gjort noget ved. Kalvebod Bølge kommer det nye byggeri til at hedde. For øjeblikket bliver der banket pæle i vandet, og man kan godt fornemme at det kan blive spændende derovre.

De 2 nedenstående billeder er fra Dac.dk

Kalvebod boelge1

Kalvebod boelge2

Som det ses herunder, så piloteres der på livets lyst i havnen..

dsc_0026

dsc_0028

Billede og tekst herunder er fra magasinetkbh.dk

kalvebodboelge luftfoto

Nødhjælpen er endelig på vej til havnefrontens mennesketomme langside.

Til næste sommer vil københavnerne også nyde solen på havnens skyggeside. Efter en tre års tid i syltekrukken er promenade-projektet Kalvebod Bølge nemlig langt om længe sat i værk.

For at fange de varme stråler langs de mange domiciler på den ofte udskældte Kalvebod Brygge-side, bygges den 4.000 kvadratmeter store promenade som to store bølger af ubehandlet egetræ ud i havnebassinet.

Ansigts Løftet får masser af opholds muligheder, en hel serie af kajak-aktiviteter, og sættes på pæle ved Langebro – lige overfor Islands Brygges fluepapir kendt som Havneparken.

Kalvebod Bølge er udtænkt af JDS Architects og Klar (Kontor for landskab og arkitektur). Julien de Smedt fra JDS var tidligere partner med Bjarke Ingels i Plot Arkitekter, som skabte den kommende genbo Havnebadet.

De første pæle bankes i havnebunden i oktober, og hele bølgen forventes klar til brug midt i 2013.

 

Opdateret med billeder fra d. 5 maj 2013

Nu er byggeriet af Kalvebod bølge så fremskredent, at jeg måtte over på den anden side af havnen for at se nærmere på sagerne. Som man kan læse i skrivelsen ovenfor, så var det meningen at bølgen skulle stå klar til brug i år, -2013, men det kan ikke nås. Jeg tror at det er klar til sæsonen 2014

Billedet herunder viser at selve skelettet er sat op, og plankerne til boardwalken er lagt. Der mangler øjensynligt en del, men det er nok mest kosmetisk

dsc_0062

dsc_0061

Her ses en af de store entreprenørmaskiner som har sat pæle i vandet, sejle igennem Langebro

dsc_0054

Jeg ser frem til at se byggeriet stå færdigt, da det i den grad er tiltrængt på Kalvebod siden i forhold til besøgende..

Update! Byggeriet står nu færdigt, og jeg var med til indvielsen

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

4 thoughts on “Kalvebod bølge

 1. Det var så lige hvad der manglede ! DER !!!!!
  Planerne er lagt og er ved at blive ført ud i livet (Vandet), endelig bliver denne del af Havnefronten også tilgængelig for Københavnerne, og planerne ser ud til at blive spændende at opleve som de er lagt frem. En gåtur på Vesterbro-siden af Havnen, bliver fremtidens mulighed overfor Islands Brygge, med de tiltag der nu er gang i.
  Kæmpebyggeriet på den anden side af Langebro, på siden af Den Sorte Diamant, Hovedbiblioteket, er den næste historie i Følgeton`en, om udviklingen af København`s Havn, hvor også Holmen og Chrisianshavns Havnefront, bliver forbundet med Broforbindelser der letter adgangen fra København`s indre By…..
  Lad os vente på Nordhavn og besigtigelsen af de tiltag der er i gang derude, i forbindelsen med Østerbro, og glæde os over den nye Metro, der skulle være færdig i år 2018……….
  En stor tak til Admin for Billederne og opfølgningen på Byudviklingen, der også lader mig følge med…………
  M.v.h. gb.

 2. P.S.
  Glemte jeg udbygningen af Frihavnsområdet, deriblandt den nye F.N. bygning, der på det nærmeste ser færdig ud ved passage med Tog, bygningen der skal forbindes med en Højbro over Havneløbet til Langelinie, det bliver også spændende at se resultatet af……….
  M.v.h. gb.

 3. Dejlig opdatering..

  Nu får vi se hvornår byggeriet er tilendebragt og hvad det vil skabe af liv, på `Skyggesiden`af
  Havnen ved Langebro, foreløbig ? Ja lad os nu se ! jeg forsøger at bevarer positiviteten, medens jeg kigger på `fremskridtet`………….
  M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.