maj 23, 2024

Amputeret juleoptog

Af Michael Bonnevie

 

Som vanen tro, var der i denne weekend juleoptog på Amagerbrogade.

Kl. 16 blev paraden skudt i gang fra Sundbyvester plads, og ca. 16.30 kom det forbi hvor jeg stod.

dsc_0599

Paraden lignede sig selv fra de andre år, og jeg var først lige blevet varmet op, førend der ikke var mere? Men hov!,- hvorfor var paraden i år så lille? Der manglede, som jeg så det, over halvdelen i forhold til de andre år.. Der var ligeså mange mennesker på gaden, eller muligvis flere, men skuffelsen hos nogle var åbenlys, da de så hvor lidt der var gjort ud af det i år.

dsc_0606

Hvad grunden er ved jeg ikke, men gætter på at det må være noget økonomisk.

Jeg vil dog indskyde, at dem der deltog gjorde det godt, og så længe det varede, var det rigtig fint 🙂

En ting som stadigvæk plager mig, er aftenfotografi. Ikke at jeg ikke har styr på sagerne rent teknisk, men mere at man er prisgivet i forhold til digitalstøj, når man som jeg, helst skyder uden blitz. Det gjorde jeg dog ikke på alle billeder, da jeg blev nødt til det enkelte steder.

For at få acceptable billeder i kassen uden blitz om aftenen, er man nødt til at banke ISO-en op, og leve med de korn det nu giver, medmindre man har investeret i en hurtig optik med stor blænde. Det har jeg ikke, da min største blænde er 3.5, og ligeså snart jeg zoomer, ryger den i vejret..

Jeg kunne ikke få hastigheden meget over 1/50, så en del billeder blev kasseret da de var for slørede. Heldigvis kan ISO støj fjernes eller ned tones i Lightroom, så resultatet er til at leve med.

Næste indkøb bliver, en fastlinse på 50 til 85 mm, alt efter pengepung, med en blænde på 1.8. Det vil være en ren fryd at arbejde med sådan en optik.

Til daglig brug og i dagslys, er jeg nu stadigvæk tilfreds med min Tamron 18-270. Den kunne godt tegne skarpere, men for nu er det ok..

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Amputeret juleoptog

  1. Nu alligevel en dejlig reportage der fyrer op under Julestemningen. Selv om du Admin er en smule utilfreds, med størrelsen af paraden og kvaliteten af dine egne billeder, står min gennemgang af din udflugt, alligevel tilbage med stor en beundring, både af selve Paraden og deltagernes engagement, tilskuernes forventninger der afspejler sig i dine billeder, og sidst men ikke mindst, den billedkvalitet du formår at opnå, med dit apperat og din Linse`s begrænsede mulighed for optagelser om aftenen og natten, December 2012 , nu er det ved at være jul, næsten som i Gamle Dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.