Af Michael Bonnevie

 

Som vanen tro, var der i denne weekend juleoptog på Amagerbrogade.

Kl. 16 blev paraden skudt i gang fra Sundbyvester plads, og ca. 16.30 kom det forbi hvor jeg stod.

dsc_0599

Paraden lignede sig selv fra de andre år, og jeg var først lige blevet varmet op, førend der ikke var mere? Men hov!,- hvorfor var paraden i år så lille? Der manglede, som jeg så det, over halvdelen i forhold til de andre år.. Der var ligeså mange mennesker på gaden, eller muligvis flere, men skuffelsen hos nogle var åbenlys, da de så hvor lidt der var gjort ud af det i år.

dsc_0606

Hvad grunden er ved jeg ikke, men gætter på at det må være noget økonomisk.

Jeg vil dog indskyde, at dem der deltog gjorde det godt, og så længe det varede, var det rigtig fint 🙂

En ting som stadigvæk plager mig, er aftenfotografi. Ikke at jeg ikke har styr på sagerne rent teknisk, men mere at man er prisgivet i forhold til digitalstøj, når man som jeg, helst skyder uden blitz. Det gjorde jeg dog ikke på alle billeder, da jeg blev nødt til det enkelte steder.

For at få acceptable billeder i kassen uden blitz om aftenen, er man nødt til at banke ISO-en op, og leve med de korn det nu giver, medmindre man har investeret i en hurtig optik med stor blænde. Det har jeg ikke, da min største blænde er 3.5, og ligeså snart jeg zoomer, ryger den i vejret..

Jeg kunne ikke få hastigheden meget over 1/50, så en del billeder blev kasseret da de var for slørede. Heldigvis kan ISO støj fjernes eller ned tones i Lightroom, så resultatet er til at leve med.

Næste indkøb bliver, en fastlinse på 50 til 85 mm, alt efter pengepung, med en blænde på 1.8. Det vil være en ren fryd at arbejde med sådan en optik.

Til daglig brug og i dagslys, er jeg nu stadigvæk tilfreds med min Tamron 18-270. Den kunne godt tegne skarpere, men for nu er det ok..

Relaterede fotos: