Makro med vand

Af Michael Bonnevie

 

Endnu en omgang makro, denne gang med vand.

Jeg sværmer stadigvæk lidt om makro fotografi, så denne gang var emnet vand. Jeg tog en vandforstøver med på turen, så jeg kunne simulere regnvåde overflader. Ps. ingen insekter kom til skade! De blev højest en anelse våde, hvilket de ikke umiddelbart lod sig forstyrre af.

Makro med vand-6

Makro med vand-13

Makro med vand-21

Det var ikke kun insekterne der fik vand. Det er faktisk ret flot, når vandet ligger i dråber på blomsterblade og i den dur.

Når det så er sagt, så er jeg ved at være træt af mit 105 mm Sigma Makro objektiv. Det har ingen indbygget stabiliser, så et godt skud, er afhængig af rigeligt lys, og minimal rysten på hånden. Der ryger en del fejlskud i kassen, da de bliver for uldne og slørede. Jeg ville rigtig gerne have et Sigma 105 mm Art objektiv til Nikon, men desværre ser det ud til, at de endnu ikke er kommet til Nikon. De har også et hampert prisleje, på en 10-11.000,- så det er noget man lige skal dreje i knolden. 

Indtil videre, bliver det nok kun ved drømmen, så jeg må få det bedste ud af det gamle Sigma objektiv. Jeg har det mistænkt for ikke at være indstillet korrekt. Det laver mange fejlskud, når man bruger det som almindeligt objektiv. Man kan se, at det ikke måler afstanden korrekt, så også der skal der en del skud i kassen, førend at der er et skud man kan bruge. Det er generende, når man som jeg, er vant til kun at tage et eller højest to skud af et emne, og det næsten altid er super skarpt. I hvert fald når det kommer til mit Sigma 35 mm Art objektiv.

Jeg er klar over, at 35 mm er nemmere at arbejde med, men så meget sværere burde det ikke være med 105 mm. Men! der er også sket meget med Sigmas objektiver, siden de begyndte at lave Art linjen. Nu er det noget af det skarpeste man kan erhverve sig, så længe det er indstillet korrekt..

Relaterede fotos:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.