februar 29, 2024

WestMarket på Vesterbro åbner dørene

Af Michael Bonnevie

 

WestMarket er Vesterbros store nye fødevaremarked, som ligger placeret i en arkade i mellem Vesterbrogade og Matthæusgade, og i går slog de dørene op for publikum.

Madmarkeder er efterhånden ikke et særsyn længere, og heldigvis for det! Jeg er stor fan af madmarkeder, også selvom det er sjældent at jeg køber noget. Jeg bruger markederne til at få mig en kop kaffe, og ellers gå lidt rundt og lure på sagerne en lille times tid. Jeg kan godt lide stemningen i WestMarket, og jeg er sikker på, at det bliver et hit!

I går da WestMarket åbnede, var jeg på pletten med mit kamera, og da jeg var en af de første 200 der dukkede op, så sikrede jeg mig en goodiebag med lidt kræs til ganen. Da den røde snor blev klippet kl. 10, myldrede folk ind for at se hvad det hele handlede om.

aabning-af-westmarket-10

aabning-af-westmarket-13

aabning-af-westmarket-12

Man kunne med det samme se, at håndværkerne stadigvæk var i gang her og der, og jeg vil skyde på, at der mangler en 25 pct. førend alt er oppe at køre. Det er dog tydeligt at se, at de nok skal nå i mål indenfor ganske kort tid..

Nu lidt om billederne! Jeg havde gået og overvejet fremgangsmåden, da det jo er indendørs og der derfor er sparsom belysning mange steder. Altså op med ISO, og en fast lukkertid på 125 ms. Hvad jeg nok ikke skulle have gjort var, at sætte kameraet til C (Continues shooting) i stedet for S (Single shot) som jeg plejer. Der er fordele og ulemper ved begge scenarier, men jeg tænkte at jeg kunne få lidt fordele ved at vælge C, og fyre billeder af lidt hurtigere, når situationer opstår i menneskehavet. C bruger man oftest til bevægelige objekter såsom fugle, hunde, sport med videre, men det er meget sjældent jeg bruger den mode, da det oftest et stationære objekter jeg fotograferer. Det er helt klart noget man skal vænne sig til og blive fortrolig med, hvilket jeg også kunne se efterfølgende på mine billeder. Jeg måtte kassere over halvdelen af billederne og havde jeg gjort som jeg plejede, så ville stort set alle billeder være brugbare. Well, man lærer hele tiden, og C skal helt klart bruges igen, men under mere lysstærke forhold.

Jeg kunne selvfølgelig også have valgt at bruge flash, men det er oftest noget jeg undgår på grund af det u naturlige lys det giver. Flash vil jeg helst bruge som fill-in til det naturlige lys og ikke som dominerende lyskilde!

Update!

WestMarket holdt ikke længe! Kun lidt over et år efter de åbnede i 2017, måtte de vride nøglen om. Jeg er ikke opdateret på, hvad arkaden er blevet til, sidenhen?

aabning-af-westmarket-32

aabning-af-westmarket-55

aabning-af-westmarket-25

Video fra westmarket.dk

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

6 thoughts on “WestMarket på Vesterbro åbner dørene

 1. Og så til selve Åbningen ! Selvfølgelig havde jeg regnet med at du `Admin`, var lige så nysgerrig og spændt på resultatet af Byggeriet, af det nye Vestmarked, som undertegnede. Du kom som vanligt først, jeg afventer en passende anledning for selv at opleve indholdet,Interiøret og Forretningerne..
  Du pirrer min nysgerrighed med dine Billeder, jeg har noget at se frem til !
  M.v.h. gb………..

 2. Jeg synes personligt, at der er noget ganske charmerende over sådanne ”fødevare-stormarkeder”. Jeg sætter navnet her i citationstegn, idet udtrykket sandsynligvis er helt mit eget. Men jeg synes, at det dækker meget godt det etablissement, som er kommet op at stå i denne bygning på Vesterbro.

  Jeg kender så udmærket bygningen. Jeg er selv en gammel vesterbrodreng; – født og opvokset i nærheden af dette sted – dels i Istedgade og dels på Enghavevej, inden voksenlivets rejse ledte mig til andre bopæle i vort Kongerige.

  En del af den sympati, som jeg nærer for et sted som dette, skyldes sandsynligvis for en stor dels vedkommende dejlige oplevelser, som jeg har haft flere steder i udlandet. Det gælder Wien, berlin, Paris og London, som jeg har haft den glæde at besøge, og dér set tilsvarende markeder. Det var ganske vist i mine unge dage, så jeg medgiver, at der derude nok ser meget anderledes ud nu end dengang. Det var trods alt tilbage i 1960’erne og -70’erne. Men trods denne kendsgerning sker sammenligningen alligevel inde i mit hoved.

  I dette indlæg skal jeg da love for, at der er mange billeder. Så det fortjener mere end enkelt og hurtig gennemgang, før jeg kan bestemme mig for hvilke af dem, som jeg synes, at jeg falder mest for. Men jeg vil alligevel dristigt kaste mig ud i en foreløbig udmelding:

  Den er, at når jeg kigger på billederne 4, 5, 6 og 7 ser jeg tydeligt flere faser af ”glad Oplevelse”; d.v.s. – –

  ‘ – – ”Oplevelsens forventning” – ”dens igangsætning foran skranken – dens igangsætning bag skranken – og ”opfyldelsen af den”

  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

  Jeg har også et lille ”hjertesuk”! – Jo, jeg forstår ikke, hvorfor så mange ting! (eller snart alting?) i vore dage absolut skal beskrives med amerikanske ord.

  Jeg mener; her sidder jeg som dansker og ser på et dansk stormarked, som ligger på en dansk gade i en dansk by; og besøges af danske kunder, MEN på trods af det er navngivet på amerikansk: ”WestMarket”. Hvad er der galt med vores eget sprog? Jeg synes, at stedet kunne hedde ”Vestmarked”. – Ikke sandt?

  Nuvel; Jeg vedgår selvfølgelig, at dette sidste intet som helst har at gøre med selve indlæggets høje kvalitet. Denne kan ikke anfægtes. Dens forfatter har under alle omstændigheder produceret en reportage, som vi kan tilbringe nogle dejlige stunder med at se på!

  LSC

  PS! Er der blandt jer, som læser dette, andre end mig, som har de følelser omkring vores trængte gode danske sprog?

  1. Som du givetvis har bemærket LSC, har jeg selv i min kommentar til Admin`s Billedmæssige gennemgang, skrevet `Vestmarked`, i stedet for det rette navn `Westmarket` , Stor Fejl !
   O.K., jeg må måske nok betegne mig selv som 2 Sproget, Engelsk-Dansk, Dansk-Engelsk, og har som følge heraf ikke hæftet mig ved stavemåden, for, for mig falder det bare naturligt ? Min fejl, jeg forstår dit Hjertesuk, men som du selv stadfæster det, ùnderforstået`, er vi måske ved at blive en smule for `Amerikaniserede`….

   Reklame branchen i Danmark, den megen Rejse Aktivitet, internationaliseringen af stort set alle brancher, har i de sidste årtier gjort hvad de kunne for at trække os i den retning, man må sige at det er lykkedes over al forventning, og jeg forstår til fulde dit spørgsmål omkring `det gode `trængte` Danske Sprog`. ..

   Jeg er bange for a løbet er kørt, da vi ikke ligesom Norge, har hæget om Modersmålet i tilstrækkelig grad, og når jeg hører de Norske betegnelser og omskrivninger til Norsk fra Engelsk, ved jeg ikke om at det evt. skulle have været ad den vej vi havde bevæget os…

   Så jo, mine følelser er intakte omkring Sproget og Danskheden, Historien m.v., men udviklingen er nok løbet fra os internationalt, så skal vi klare os og tiltrække kunderne, så ! ! !

   M.v.h. gb…….

   1. Hej GB!

    Jeg forstår, at vi har de samme tanker om sproget; og jeg bemærkede godt, at du skrev navnet på dansk i din kommentar. Jeg sagde i øvrigt til mig selv: Nå, det er dejligt at se en ”fordanskning”, om jeg så må sige, af et ord. Men du har nok ret i, at løbet er kørt, som du skriver, og derfor er det eneste, som vi nu opnår ved fortsat at gå op i det emne, at vi forstyrrer vores egne tanker med noget, som vi ingen chance har for at ændre; og det er emnet ikke værd, synes jeg.

    Du skriver blandt andet ” – – jeg må måske nok betegne mig selv som 2 Sproget – – ”. Har du en engelsk erhvervs- eller anden baggrund fra tidligere?

    Nuvel, – om selve ”WestMarket-reportagen”: jeg har fundet et foto mere, som jeg ikke kan få blikket fra. Det er billede nr. 11 !! – Jamen altså; hvis man er til kager, og det er jeg, så er det her du skal være. Sat frem på fadene, som de er her i hobetal, kan jeg næsten både dufte, og smage dem.

    M.v.h. LSC

    1. Yes ! LSC !
     Jeg var kun i min Danske Skole til midt i 2. Mellem, efter et mellemspil, hentede min Far mig til New York (han var i F.N.), hvorefter jeg fortsatte Skolen fra dag 1.i en efter Danske forhold, avanceret Skole med valgfri Fag, efter prøver, med Laboratorier og Værksteder. sideløbende med almene fag. Selv læste jeg Elektroteknik, med Tegning og Beregning indenfor Rør og Modstande, det var desværre i Transistorenes tidlige barndom……
     Min Far var Dansk og talte Dansk, men ikke med mig, min Stedmor Fransk og mine Halv Søskene fødti i Japan, Canada og U.S.A.. Jeg fik udleveret en Dansk-Engelsk Ordbog, og al kommunikation foregik gennem den, så jeg lærte hurtigt at begå mig på et andet mål ………….Du spurgte…….
     M.v.h. gb……..

 3. Jeg er af og til inde her i “Gamle dage” og kigger så på blandt andet på denne fyldige reportage, som vi fik af Westmarket’s åbning dengang for mindre end at år siden; – og så er det, at jeg den anden dag læser om stedet i dagspressen; – men denne gang i en meget mere traurig forbindelse. Jo, for tænk en gang: Det er åbenbart tæt på en lukning, hævdes det!

  Tja, – ikke alt nyt får succes. Men jeg troede, at det ville går dette her bedre – eller i det mindste bare “nogenlunde” godt. Men jeg ved ikke; måske er vi danskere / skandinaver trods alt ikke så meget “amerikaniserede”, at dette sagtens kunne gå; og således at der nu er nået en overgrænse her i landet for, hvor mange af denne slags steder der er forretningsmæssig plads til.

  Jeg tror ikke helt på, at problemerne derinde skulle kunne skyldes, at nogle gade-arbejder og reparationer af Vesterbrogade kan bære hele skylden for forholdene for stedet. Men, men måske tager jeg fejl. For jeg må selvfølgelig erkende, at der ofte kun skal nogle mindre og uventede “forstyrrelser” til for at skade et forretnings-initiativ.

  Nuvel, hermed blot mine strøtanker om dette.

  M.v.h. LSC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.