april 24, 2024

Glyptoteket-2017 i sort og hvid

Af Michael Bonnevie

 

Så var det atter engang tid til at besøge Glyptoteket. Jeg var sidst der inde for et par år siden og fotografere, men nu  ville jeg se hvad jeg kunne få ud af det naturlige lys, i sort-hvid.

Det er ikke så ligetil at få gode skud i kassen, når man bevæger sig indenfor, i lokaler og rum med dunkel belysning. Opgaven jeg havde givet mig selv, var at det skulle være håndholdt og uden flash, og for at det skal kunne lade sig gøre, var det nødvendigt at køre med høje ISO tider. Jeg lå fra en 400-2000, alt efter hvor lidt lys der var et givent sted. Jeg brugte mit foretrukne glas, som er et Sigma 50mm, f1.4. Det er super lysstærk og skarpt tegnende, men det er meget svært at få ting i fokus med stor blændeåbning under dårlige lysforhold, uanset glas og kamera. Det skal også lige tilføjes, at mit objektiv er uden stabilisering, hvilket jo heller ikke hjælper på det. Jeg gik lidt på kompromis, og valgte Blænde på en 2.0 til ca. 3.5 i de mørke rum, og lidt højere i rum med ovenlys og lamper. Mine lukkertider ryger aldrig under 100, og kan jeg komme til det, så gerne meget højere..

glyptoteket-2017-i-sort-og-hvid-58

glyptoteket-2017-i-sort-og-hvid-35

En del billeder blev kasseret ved eftersyn, og kun de skarpeste forblev. Nogle af dem jeg lod være, er dog ikke lige så skarpe som hvis det havde været i dagslys, men under forholdene, går de an.

Billederne er skudt i farve, men intentionen har været sort hvid fra starten, så farven er derfor konverteret om til sort hvid i Lightroom. Der er også arbejdet en del med lys og skygge, så billederne kommer til at fremstå som jeg havde set det for mig.

glyptoteket-2017-i-sort-og-hvid-51

glyptoteket-2017-i-sort-og-hvid-47

glyptoteket-2017-i-sort-og-hvid-72

glyptoteket-2017-i-sort-og-hvid-54

glyptoteket-2017-i-sort-og-hvid-61

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Glyptoteket-2017 i sort og hvid

  1. En helt fantastisk gennemgang at en del af GLYPTOTEKET`s samlinger ! Mesterligt fotograferet, med en detalje rigdom og skarphed, der nærmest, for beskueren, bringer motiverne til live, i al deres Skønhed eller gru !
    En kæmpe tak til Admin for det store arbejde med de 70 portrætter, der både giver et nostalgisk tilbageblik fra egne besøg, og mere end lokker til et gensyn………..
    M.v.h. gb……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.