Maleri og skønsang

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har så småt fået mine kreative lyster tilbage. De har et stykke tid været underdrejet og været umulige at fremtrylle.

For en del år siden eksperimenterede jeg med at male med oliefarve, men pga. oliens lang tørretid opgav jeg, og mistede lysten. Nu har jeg indkøbt bordstaffeli, akrylfarver mv. og satser hårdt på at komme igang igen. Denne gang uden den ulidelige tørretid, som jeg ikke kan arbejde med, da inspirationen arbejder for hurtigt til den slags.

Maler

Jeg glæder mig til at sætte de første strøg på lærredet, hvilket er en overvindelse i sig selv. Alt er sat op, og har været det i de sidste par dage. Jeg har kredset om sagerne, men har endnu ikke fanget den guddommelige inspiration.

Udover mit gryende maleflip, har jeg også fået lysten tilbage til at få lavet noget musik. Det er noget jeg i mange år har dyrket, men ikke rigtig haft inspiration og overskud til at gøre noget ved. Jeg spiller guitar dagligt og holder mine skills vedlige. Det er uændret, men nu satser jeg på også at få lavet sange igen, da jeg så småt mærker der er noget der bobler i hjernekassen..

Når (ikke hvis) jeg får malet mig nogle skilderier, så vil jeg tage billeder af dem, og poste dem herinde.

Jeg glæder mig 🙂

Update!

Jeg er nu ikke helt så sikker på at jeg skal være kunstmaler alligevel?  Det startede egentlig ok..

Jeg havde kredset om lærredet i en rum tid, og satte mig så i går og gik i gang med at male. Nu skulle det være! Billeder af enorm skønhed og æstetik ventede bare på at strømme fra min pensel, men ak. Begrebet klatmaleri dækker vist meget godt når jeg kigger tilbage på mit første forsøg med farverne. En 5 årig kunne sikkert have gjort det bedre 🙂 men helt givet op har jeg ikke. Jeg vil prøve igen, og skulle det ske at maleriet antager form af det naivistiske eller værre, så er det nok ikke den hobby jeg skal bruge meget mere tid på.

Jeg poster selvfølgelig billedet her, ifald jeg syntes det er ok..

Relaterede fotos:

2 thoughts on “Maleri og skønsang

 1. Bare en kommentar !
  Jeg tror at de fleste af os har været der selv ! jeg tror og mener at Inspiration afstedkommes af livet vi lever, udfordringer vi står overfor, indtryk vi får og oplevelser i hverdagen, hvor Forelskelser og Modgang måske er den største Inspirationskilde. Forelskelser skal ikke kun ses som den kønslige tiltrækning, men i høj grad også som de ting i hverdagen, der sætter fantasien i gang med at danne Billeder eller Sætninger, det der får Blodet til at rulle, Alt fra Hav til Blomster,Træer, Huse og ikke mindst Mennesker og de situationer disse befinder sig i, i relation til en selv, omstændighederne er legio…….
  Men Inspirationen og lysten til at skildre, skal også ses som den intellektuelle tilgang til Verden, Nysgerrigheden efter at undersøge, Portrættere, Dissekere, Fotografere og Skildre ved Pensel, Ord, eller Blyant, den Verden der P.T. omgiver det enkelte individ eller Genstand, der vækker følelser i nuet……….Intellektet, det potentiale der gør at vi konkurrerer med hinanden på arbejdspladser og i alle andre sammenhæng nærer Intelligensen, gør os konkuransedygtige og kompetente i de situationer vi måske ikke på forhånd er i stand til at overskue……Men også det der bremser os når vi ser på et Maleri af de store malere og opgiver vore egne forsøg, uden at forsøge at trænge bil bunds i materien ! Læren må være at du og jeg er lige så gode som alle de andre, uanset hvad vi kaster os over, hvis vi virkelig vil `DET`…….Men det kræver altid og er man klar til at betale prisen ? ? ?
  Se på Blokken Gamle Dage her ! Hatten af Admin ! M.v.h. gb……………

  1. A Comment to the Comment !
   Prøv at lægge mærke til detaljerne i Malerier fra de `Store `Kunstnere`, læg specielt mærke til de Skitser, den mængde af detaljerede tegninger og Farve Studier, med Skyggevirkninger, der ligger til grund for det endelige Billede !
   Se på den første Skitse, den Rå Tegning med rettelser,(Det svarer til de første greb på en Guitar og de første forsøg på at ramme en ren tome i det rette leje, med Plektret), Detalje studiet `en mas’, mængder af forsøg med og uden farve. Når detaljerne er i orden, rettes rå skitsen til og udfyldes, den enkelte Sten i en Stensætning eller Mur gives Liv og Skygger, Muren bygges op fra grunden, Kjolen Draperes med Folder og Skygger, Hånden formes og gives Liv med Rynker,Årer,Sener og andre kendetegn, det er livs lange Studier, men det lader sig gøre ! ! !
   M.v.h. gb…….
   P.S. Vi er heller ikke født Fotografer, men ved at følge Admin`s tutorial ud i Fotografiet`s kunst, kan vi knag knoreme blive rigtigt meget bedre……….Og vil man ? Kan man! ! !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.