april 24, 2024

Amalienborg og Amaliehaven

Af Michael Bonnevie

 

Så gik turen til Amalienborg og Amaliehaven. Jeg var som vanligt ude at cykle en tur, og havde egentlig planlagt at jeg ville besøge frihedsmuseet som det første, men da jeg kom til Amalienborg var fristelsen til at tage et par fotos for stor.

Jeg slog et smut indenom Amaliehaven. Ikke fordi der var det helt store at kigge på, udover en velplejet have, et par skulpturer og et smukt springvand. Stiller man sig nøjagtig i midten af haven, så står man på linje med Operaen, Amalienborg, og Marmorkirken.

Jeg skråede derefter over gaden og gik ind på Amalienborg, hvor jeg var heldig at se garden trække op. Jeg fulgte dem et stykke tid og tog et par velvalgte billeder, hvorefter jeg kiggede mig rundt for at finde andre foto emner. Da jeg godt kan være lidt distræt når jeg sådan går og kigger motiver, så ænser jeg ikke altid hvad der sker rundt om mig. Pludselig var der en Amerikansk dame der begyndte at råbe hen over gårdspladsen. Jeg mente ikke det var noget jeg ville spilde min tid på, så jeg skød bare videre. Pludselig gik det op for mig, at det var mig hun råbte på. Det viste sig at garderne gik nøjagtig i min retning, og havde de gået 3-4 skridt til, ville de have gået ind i mig, da jeg stod med ryggen til. Jeg hoppede med et lettere elefant rejehop ud til siden, og lod dem passere 🙂

Har tænkt på hvad de egentlig gør i en situation hvor en person ikke har hørt dem eller lign? Standser de op, eller viger udenom? Måske man skulle teste det 😀

Jeg cyklede videre ud til Esplanaden og frihedsmuseet..

Fra kongehusets hjemmeside

Amalienborg

Amalienborg er regentparrets residens i vinterhalvåret. Slotsanlægget består af fire palæer, der omkranser en ottekantet plads. Midt på pladsen er rejst Salys rytterstatue af Frederik 5., grundlæggeren af Amalienborg og Frederiksstaden.

Palæerne opførtes på foranledning af Frederik 5. i anledningen 300-års jubilæet for Christian 1.’s kroning, starten på den Oldenborgske kongerække. Byggegrunden til de fire palæer blev givet til fire fremtrædende adelsmænd, der forpligtede sig til at bygge identiske palæer, tegnet af hofbygmester Nicolai Eigtved.

Amalienborg blev kongelig residens efter at Christiansborg Slot brændte natten mellem 26. og 27. februar 1794. Kongen erhvervede i løbet af få dage Moltkes og Schacks palæer.

Fra Wikipedia om Amalienborg

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Amalienborg og Amaliehaven

  1. Det er der, det ligger der, har altid været der og alligevel ikke, det hele er nyt og alligevel ikke, oplevelserne er legio, det er øjnene der ser og hukommelsen der gemmer minderne om tiden der var. Aksen, Arkitektens og drømmene fra Mærsk, bygherren og gavegiveren af Haven, Operaen på den anden side af Havnen, på det gamle Holmen`s område foran det gamle og det nye Christianshavn, integreret i byen, bundet sammen ved Aksen fra Amalienborg gennem Amaliehaven. Det er vores by, mængden af oplevelser er uendelige, fordi alt ændres, og så alligevel ikke, det er stadig det Gamle København som vi kender og husker det og alligevel altid med nye oplevelser og indtryk !!!!!!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.