Af Michael Bonnevie

Remiseparken i Urbanplanen, er i disse dage, ved at undergå en større renovering, som vil ende ud i 4 slags landskaber.

Det er ikke ofte jeg går tur i Urbanplanen, men i disse virus tider hvor Danmark er lukket ned og fitness træningen med videre er sat i bero, er der masser af tid til lange gåture og refleksion. Urbanplanen ligger en lille kilometers penge fra min bopæl, så jeg gik en tur i det dejlige vejr, og hev kameraet med. Jeg har allerede taget mange fotos i Urbanplanen, så jeg var slet ikke sikker på jeg fik nogle skud med hjem. Det viste sig, at Remiseparken, som udgør et stort grønt område i Urbanplanen, er ved at undergå en større renovering, så alt det gammelkendte fra de 2 omgange jeg har boet derovre, var svært genkendeligt! Det måtte jeg naturligvis dokumentere, og om et års tid, når det hele er faldet på plads, tager jeg turen igen, så man kan sammenligne byggerodet med alt det nye..

Jeg kan godt begynde at ane konturerne til en rigtig flot park, men det er med et vist vemod, jeg ser hvordan landskabet og meget andet forandrer sig! Remiseparken er så vidt jeg ved, aldrig rigtig blevet opgraderet? Der er blevet ændret en del på rækkehusene, og højhusene har fået nogle nye facader, men derudover, så var det op til forrige år, genkendeligt fra dengang jeg i 70-erne, og igen sidst i 80’erne slog mine folder derovre.

Den gode gamle Bondegård, forbliver så vidt jeg ved uændret. Jeg boede i huset i baggrunden.

Urbanplanen 2020-10

Her ser vi fra Bondegården og ud, hvor man kan se byggerodet. Lige inde til højre ligger Byggelegepladsen. Den vil nok også forblive uændret.

Urbanplanen 2020-6

Her er vi lige før Urban centeret. Man kan ane Dyveke skolen bagest. Bygningerne til højre, ligger der hvor der før i tiden var lave bygninger, med fritidshjem og så videre. Lige efter bygningerne, startede Urban centeret.

Urbanplanen 2020-19

Det eneste jeg umiddelbart kan se vil forblive uændret i Remiseparken, er Bondegården og Byggelegepladsen og dens områder. Urbanplanen er de seneste år blevet større, da Solvang kvarter blev lagt til. Det ligger bagved Urban Centeret og op til Englandsvej. Det var faktisk første gang i går, at jeg gik gennem de nye tilbygninger. Det er rigtig fint, med små åer og en masse grønne områder. Det minder ikke meget om det oprindelige Urbanplanen.

Urban centeret er en saga blot! Det hele er jævnet med jorden, og nye bygninger er i gang med at skyde op. Jeg stod ved hegnet ind til området, og prøvede at visualisere hvor de forskellige ting lå før i tiden. Om det hele skal være beboelse ved jeg ikke? Men umiddelbart, så er der bygget boliger i udkanten af centerområdet, og hele midten ligger frit endnu. Jeg tænker, at der kommer forretninger igen? men det vil tiden vise!

Her er der lidt om fornyelsen af Remiseparken
Visualiseringer af Remiseparken

Området her, er der hvor der før i tiden var en oval cykelbane. I gamle dage, var der også en tovbane og stor sandkasse. Lige bag den nye skaterbane, ligger det vi børn kaldte, Den store rutchebane. Det var deromme i området jeg boede i første ombæring, helt tilbage i 70’erne.

Urbanplanen 2020-21

Vi kigger gennem de nye bygninger, lige før det hedengangne Urban center. Solvang kirke, kan anes i baggrunden.

Urbanplanen 2020-23

Det her sted er specielt for mig. Vi børn kaldte det Marken.
Vi boede i bygningen til venstre, og brugte hele området foran, som vores legeplads. Det var fyldt med store træer, bænke, buske, græs og meget andet, som var et rent slaraffenland for os poder! Som man kan ane, så er der gravet ud i midten af marken og lavet en fordybning. Man kan via nogle ståltrapper og platforme, gå ned i fordybningen, hvor der nok engang kommer vand og træer. Her kan man kan sidde på bænke og hygge sig.

Urbanplanen 2020-30

Det var noget nær det her vue vi havde, da vi boede i rækkehuset, og gik ud af hoveddøren. Lige nu ikke så imponerende, men mon ikke det bliver bedre om noget tid?

Urbanplanen 2020-33

Visualisering af området. Foto BOGL Landskab

Når vi skulle i Urban centeret, kom vi ud mellem rækkehusene cirka her, og gik derefter over i centeret, med alle dens forretninger. Pt. er det en stor byggeplads, uden skygge af forretninger!

Urbanplanen 2020-36

Her står jeg med kirken bag mig, og kigger ind i det område hvor centeret lå.

Urbanplanen 2020-40

Det nye Solvang kvarter, som ligger op imod Englandsvej og ned imod Urban centeret. Urban centeret ligger lige bag mig.

Urbanplanen 2020-41

Visualisering af hele Remiseparken. Foto BOGL Landskab

Relaterede fotos: