maj 27, 2024

Gamle Islands brygge billeder

Af Michael Bonnevie

 

Jeg vil med denne postering prøve at samle alle de gamle billeder jeg kan finde fra Islands brygge. Mange af billederne er fundet på nettet, og andre er mine egne.

Jeg ved ikke om der er copyright på nogle af de billeder som jeg har fundet?,- men skulle det ske at du/i vil have fjernet et billede herfra, så kontakt mig via kontaktformularen.

mejeri

Jeg har ikke selv copyright på mine egne billeder, udover et lille gamle-dage logo nede til højre på billedet, men hvis man har lyst til at bruge mine billeder, så værsgo. Man må dog meget gerne linke tilbage, eller skrive at billedet stammer fra gamle-dage.dk

Da jeg har en stor interesse i det gamle Bryggen, så har det irriteret mig at jeg skulle gennemtrævle nettet for at finde billedmateriale. Nu smider jeg de billeder jeg finder her, så der er lidt samling på tropperne. Jeg har postet billeder fra Bryggen i tidligere posteringer, og de billeder vil, hvis de er relevante,- komme til at ligge her også.

En kredit gives til Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkiv for de billeder som er hentet på deres fremragende side 🙂

Andre billeder er fra bogen, Bryggen den glemte bydel

Diverse

Baggårde

FDB

Sojakagen

Langebro

Kirken

Havnen

Egne billeder

frank_michael_leger
Billedet tilhører Michael Bonnevie

Nedenstående billeder er hentet fra kb.dk. Billederne må bruges hvis der linkes tilbage

Islands brygge fra kb.dk

dt014149

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

5 thoughts on “Gamle Islands brygge billeder

 1. Fantastisk gensyn med Gamle-Dage, det er bare så dejligt med det nostalgiske gensyn af Bryggen og alle den`s minder, lige fra Langebro til Soyakage fabrikken, med de enkelte genkendelige butikker, Bryggens Bio (Hullet), man husker fra Kl. 4 forestillingerne og alt det andet, tak for det Admin.

 2. Et lille P.S. til den lækre opdatering fra Bryggen`s historie. Jeg føler mig yngre og yngre jo mere historie jeg bliver presenteret for. Hvor er det dejligt at følge udviklingen der har været FØR min tid også. Hukommelsen bliver sat på prøve og oplevelsen af at kunne se sammenhængen, mellem de plaseringer man kender, bygninger, veje og alt det nye der skyder op overalt, selv at kunne bedømme udviklingen, uden forsøg på at være for nostalgisk, og så alligevel bruge muligheden for at mindes, huske og fornemme det man kendte så godt. Godt gået Admin !

 3. 2016, knagene dejligt med et nostalgisk tilbageblik på Bryggen, i lyset af hvad der er hændt siden alle disse pragtfulde Billeder er taget. Udviklingen har været enorm, Havnen, Langebro, hele området ved Artellerivej og forlængelsen af Njalsgade, Universitetsbyggeriet,Danmarks Radio, for ikke at nævne Metro Stationen der endeligt integrere Islands Brygge med resten af Byen og Christianshavn, hele byggeriet mod Sjællandsbroen på området der før var Fælleden, samt Lossepladsen og for slet ikke at nævne byggeriet ved Havnen fra Soyakagegrunden og ud………
  Nostalgien og Minderne længe leve……..
  M.v.h. gb……….

 4. Højsommer2018.
  Nostalgien længe leve ! En dejlig gennemgang igen, igen, minderne lever i bedste velgående og tiden brugt på endnu en gennemgang af Admin`s indsamlede Billeder fra Bryggen, er knageme endnu et nærmere studie værd. Ihukommende den gamle sang `Minderne har man jo lov at have` !
  M.v.h. gb………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.