Af Michael Bonnevie

 

Så fik vi endnu en dejlig dag med sol og rimelige temperaturer, og da efteråret er i fuld gang, så måtte jeg en tur i skoven og nyde stemningen og farverne.

Det er ikke normen i disse tider, at folk hilser på hinanden som man gjorde i gamle dage, men tager man en tur i skoven, så er det næsten helt sikkert, at folk hilser eller smiler..

dsc_0561

I den halvanden time jeg gik rundt derude med mit kamera, faldt jeg i snak med en mand som også fotograferede. Et par hilste og spurgte om jeg havde set noget spændende, og en ældre herre på en terrænmotorcykel standsede for at sludre et par ord. Derudover hilste jeg på et par piger der red på deres heste, samt et par stykker der luftede hunde. Det løftede mit humør adskillige grader, og er noget der varmt kan anbefales i disse egoistiske tider  🙂

dsc_0554

Det er ikke sidste gang jeg tager på sådan en tur, og jeg har da også så småt bestemt mig til at tage derud igen, når Kongelunden er klædt i hvidt.

Jeg håber i kan lide mine stemningsbilleder.

Om Kongelunden fra Wikipedia

Kongelunden er en af Amagers 4 skove og nok en af de få skove i Danmark, som officielt er blevet navngivet. En stor del af Kongelunden er tilplantet med egetræer og over 300 forskellige fuglearter er set i Kongelunden. Skoven er beliggende i den sydlige del af øen for enden af Kongelundsvej nu som en del af både Dragør Kommune og Tårnby Kommune og forvaltes af Jægersborg Statsskovdistrikt.

Historie

Kongelundens historie strækker sig tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, hvor Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab gik i spidsen for en tilplantning af det sydlige Amager. Den unge skovs anlæggelse begyndte i efteråret 1818 på godt 300 tønder fladt, lavt terræn ved kysten. Den nøje planlægning af skovrejsningen ser man i dag på skovens rektangulære afgrænsning og de vinkelrette stier. Beplantningen skete med henblik på at skabe en forsyningskilde for brændsel og gavntræ, som der dengang var stor mangel på grund af det skovløse Amager (og resten af Danmark i øvrigt). Den oprindelige skov på Amager var nemlig for længst blevet fældet for at skaffe brænde, gavntræ og landsbrugsjord og den resterende skov forsvandt under Svenskekrigene i 1657-60. Præsidenten for det Det Kongelige danske Landhusholdningsselskab, Jonas Collin, regnes som ophavsmand til Kongelunden, da han i 1818 fik overtalt Store Maglebys beboere til at anlægge skov på deres daværende græsningsareal. Collins Høj og Collins Sten i Kongelunden er således navngivet efter ham.

Jeg har siddet og leget lidt med en af billederne, og har givet det et lidt mere mystisk udtryk. Tryk på billedet for større udgave..

Mysteri

Relaterede fotos: