april 19, 2024

Efterår i Kongelundsskoven

Af Michael Bonnevie

 

Så fik vi endnu en dejlig dag med sol og rimelige temperaturer, og da efteråret er i fuld gang, så måtte jeg en tur i skoven og nyde stemningen og farverne.

Det er ikke normen i disse tider, at folk hilser på hinanden som man gjorde i gamle dage, men tager man en tur i skoven, så er det næsten helt sikkert, at folk hilser eller smiler..

dsc_0561

I den halvanden time jeg gik rundt derude med mit kamera, faldt jeg i snak med en mand som også fotograferede. Et par hilste og spurgte om jeg havde set noget spændende, og en ældre herre på en terrænmotorcykel standsede for at sludre et par ord. Derudover hilste jeg på et par piger der red på deres heste, samt et par stykker der luftede hunde. Det løftede mit humør adskillige grader, og er noget der varmt kan anbefales i disse egoistiske tider  🙂

dsc_0554

Det er ikke sidste gang jeg tager på sådan en tur, og jeg har da også så småt bestemt mig til at tage derud igen, når Kongelunden er klædt i hvidt.

Jeg håber i kan lide mine stemningsbilleder.

Om Kongelunden fra Wikipedia

Kongelunden er en af Amagers 4 skove og nok en af de få skove i Danmark, som officielt er blevet navngivet. En stor del af Kongelunden er tilplantet med egetræer og over 300 forskellige fuglearter er set i Kongelunden. Skoven er beliggende i den sydlige del af øen for enden af Kongelundsvej nu som en del af både Dragør Kommune og Tårnby Kommune og forvaltes af Jægersborg Statsskovdistrikt.

Historie

Kongelundens historie strækker sig tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, hvor Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab gik i spidsen for en tilplantning af det sydlige Amager. Den unge skovs anlæggelse begyndte i efteråret 1818 på godt 300 tønder fladt, lavt terræn ved kysten. Den nøje planlægning af skovrejsningen ser man i dag på skovens rektangulære afgrænsning og de vinkelrette stier. Beplantningen skete med henblik på at skabe en forsyningskilde for brændsel og gavntræ, som der dengang var stor mangel på grund af det skovløse Amager (og resten af Danmark i øvrigt). Den oprindelige skov på Amager var nemlig for længst blevet fældet for at skaffe brænde, gavntræ og landsbrugsjord og den resterende skov forsvandt under Svenskekrigene i 1657-60. Præsidenten for det Det Kongelige danske Landhusholdningsselskab, Jonas Collin, regnes som ophavsmand til Kongelunden, da han i 1818 fik overtalt Store Maglebys beboere til at anlægge skov på deres daværende græsningsareal. Collins Høj og Collins Sten i Kongelunden er således navngivet efter ham.

Jeg har siddet og leget lidt med en af billederne, og har givet det et lidt mere mystisk udtryk. Tryk på billedet for større udgave..

Mysteri

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

5 thoughts on “Efterår i Kongelundsskoven

 1. Jeg har aldrig været der, men det kan jeg se, er en fejl. Havde jeg nu ikke ligget syg, kunne jeg have nået lidt farver endnu. Men som det går, må jeg nok vente på sne!

  P.S.: Kan du ikke finde på noget lettere til spam, jeg er elendig til tal og hovedregning (talblind)! 🙂 – Ved hjælp af trofaste Google fandt jeg ud af!

 2. Hej Deborah. Ja, det er en skøn skov, og overskuelig tilmed.
  Jeg beklager meget at jeg er nødt ril at have det der antispam på. Jeg har prøvet nogle andre tiltag, men denne er den mest effektive pt. Jeg er på lur efter noget andet og enklere, men indtil da kører jeg med den her..

  Man kan jo også melde sig ind. Det gør det noget lettere at kommentere..

 3. Er man fra Islands Brygge i Cyklernes tid, er turen til Kongelunden en dagsrejse, sådan husker jeg det, det sydlige Amager var rigtigt på landet, med Gårde og Marker, Dragør var stedet man måtte ud til på grund af Havnefesten, men Kongelunden !
  Ved at se billederne og mindes Kolonihaven på Kongelundsvej, den lange vej til Bryggen i al slags vejr og turen til Skole, Amagerbroskolen, 5 km. hver vej i alle typer vejr, turen over Fælleden, fra Bryggen til Skole, forstår jeg måske at de sidste 5-8 km. til Kongelunden, den gang, ikke var noget man syntes at have behov for, burtset fra, at man selvfølgelig havde været der, uden egentlig at sætte sig ind i områdets storslåede natur og Gavebod af oplevelser.
  I sandhed en Efterårstur der sætter gang i fantasien igen……..

 4. Har lige været forbi igen, igen, måtte se på den storslåede Natur i Kongelundsskoven og til min store glæde, så jeg nu Admins nyeste påfund, det detaljerige panorama af Skovbund og Efterår, der udspiller sig i det sidste store billede, før Billedserien, der lader sig forstørre til helside Fotografi ved et simpelt klik, det er i sandhed en fordybelse værd !!!!!!!!!!!

 5. Efter stemningen fra mit besøg i Admin`s Billedserie fra Botanisk Have i 2017, ( dejligt), måtte jeg igen forbi Kongelunds Skoven,( 2012), for at opleve `The Real Thing`, igen, en serie af Fotos der bare fortætter stemningen af Natur, meget, meget langt fra Stenbroen,så tæt på København ! Jeg kan blive helt forpustet !
  M.v.h. gb…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.