Af Michael Bonnevie

 

Så fik København sig endnu en bro! Lille Langebro ved siden af storebroderen Langebro, er nu åbnet for cykler og gående. Broen har været lang tid undervejs, da brofagene var udsat for et uheld, og nye måtte laves.

I lang tid, stod soklerne til broen, ude i vandet, og så kedelige ud, men pludselig tog det fart! og broen åbnede et par måneder før tid. Broen er ikke blevet indviet endnu, men fiks og færdig er den! Jeg smuttede en tur forbi i det gode vejr, og stillede cyklen ved Sukkerhuset. Jeg gad ikke køre over broen, men måtte se den på gåben. Det er helt sikkert en flot bro. Meget minimalistisk, men den fungerer perfekt til formålet! Der er allerede mange, og specielt cyklister, der har taget broen til sig. Der er en lind strøm af de 2 hjulede, som smutter over broen, i stedet for at køre over Langebro. Jeg havde svært ved at se formålet med broen, når den lå så tæt på Langebro, men for dem som kommer fra Christianshavn, er det en fin lille genvej ind til København.

Lille Langebro-5

Lille Langebro-2

Fra wikipedia

Lille Langebro er en cykel- og gangbro over havneløbet i Københavns Havn, lige nord for Langebro. Broen er 175 m lang og har fire brofag. De to midterste brofag kan dreje til siden for at åbne for gennemsejling af store fartøjer.

Det var planen at den skulle stå færdig i efteråret 2018, men en uheld under lastning af brofagene i Nederlandene forsinkede byggeriet. Broen er en gave fra Realdania. Den går fra Vester Voldgade ved Realdania’s store byggeprojekt BLOX til Langebrogade på Christianshavn. Broen åbnede den 1. juli 2019.

Broen ligger samme sted som den oprindelige Langebro fra 1690 til 1903. Fra 1903 lå Langebro lidt længere mod syd; denne blev i 1954 afløst af den nuværende Langebro.

Lille Langebro-6

Lille Langebro-3

Herunder, et par videoer fra Realdania By&Byg

Relaterede fotos: