juni 14, 2024

Lille Langebro

Af Michael Bonnevie

 

Så fik København sig endnu en bro! Lille Langebro ved siden af storebroderen Langebro, er nu åbnet for cykler og gående. Broen har været lang tid undervejs, da brofagene var udsat for et uheld, og nye måtte laves.

I lang tid, stod soklerne til broen, ude i vandet, og så kedelige ud, men pludselig tog det fart! og broen åbnede et par måneder før tid. Broen er ikke blevet indviet endnu, men fiks og færdig er den! Jeg smuttede en tur forbi i det gode vejr, og stillede cyklen ved Sukkerhuset. Jeg gad ikke køre over broen, men måtte se den på gåben. Det er helt sikkert en flot bro. Meget minimalistisk, men den fungerer perfekt til formålet! Der er allerede mange, og specielt cyklister, der har taget broen til sig. Der er en lind strøm af de 2 hjulede, som smutter over broen, i stedet for at køre over Langebro. Jeg havde svært ved at se formålet med broen, når den lå så tæt på Langebro, men for dem som kommer fra Christianshavn, er det en fin lille genvej ind til København.

Lille Langebro-5

Lille Langebro-2

Fra wikipedia

Lille Langebro er en cykel- og gangbro over havneløbet i Københavns Havn, lige nord for Langebro. Broen er 175 m lang og har fire brofag. De to midterste brofag kan dreje til siden for at åbne for gennemsejling af store fartøjer.

Det var planen at den skulle stå færdig i efteråret 2018, men en uheld under lastning af brofagene i Nederlandene forsinkede byggeriet. Broen er en gave fra Realdania. Den går fra Vester Voldgade ved Realdania’s store byggeprojekt BLOX til Langebrogade på Christianshavn. Broen åbnede den 1. juli 2019.

Broen ligger samme sted som den oprindelige Langebro fra 1690 til 1903. Fra 1903 lå Langebro lidt længere mod syd; denne blev i 1954 afløst af den nuværende Langebro.

Lille Langebro-6

Lille Langebro-3

Herunder, et par videoer fra Realdania By&Byg

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Lille Langebro

  1. Så kom den, endelig ! Lille Langebro ! På dine Billeder Admin, smuk og svungen over Havnen ved siden af Langebro, tager den sig af strømmen af Cyklister og Gående der krydser Havnen som var blevet en større og større belastning mellem Amager og Byen….
    Meningerne om Byggeriet Blox er stadigt delte og udlejningen of Beboelser på stedet syntes også at halte, men Lille Langebro har indlemmet Blox i Byen på en helt ny måde, så fremtiden med udviklingen på stedet bliver spændende……
    M.v.h. gb……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.